Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In de schijnwerpers: skigebied Alta Badia in Zuid-Tirol

© Alta Badia/Alex Moling

Wintersportredacteur

Alta Badia is een van de bekendste skigebieden in Zuid-Tirol/Südtirol. Je kunt hier genieten van de Italiaanse charme tijdens het skiën. In Alta Badia kun je skiën of snowboarden op zo’n 130 kilometer aan geprepareerde pistes. Bovendien is dit skigebied ook onderdeel van Dolomiti Superski, wat betekent dat je tijdens je wintersport in Alta Badia toegang hebt tot maar liefst 1200 kilometer aan pistes. Alles wat je wilt weten over het skigebied, lees je in dit blog.

Honderden km aan pistes in Alta Badia

Als je je dag begint vanuit Alta Badia, kun je genieten van 500 kilometer aaneengesloten pistes. Direct rondom de wintersportbestemming heb je de beschikking over 130 kilometer aan pistes, en door de aansluiting met andere deelskigebieden in Dolomiti Superski kun je daar nog honderden kilometers aan toevoegen. Met één skipas heb je binnen Dolomiti Superski toegang tot maar liefst 1200 kilometer aan pistes. Een deel van deze pistes zijn onderdeel van de bekende skitocht Sellaronda, waarin Alta Badia een centrale positie inneemt.

Skitochten in het UNESCO Werelderfgoed

De beste manier om deze UNESCO Werelderfgoedbestemming te ontdekken? Door het maken van een skitocht door het skigebied. Zo ontdek je de mooiste plekken en kom je langs berghutten die je anders misschien wel had overgeslagen.

  • Sellaronda: natuurlijk beginnen we met de meest bekende skitocht in Zuid-Tirol. De Sellaronda staat op de bucket list van veel wintersporters. Waarom? Deze tocht brengt je rondom het prachtige Sella-Massief. Het hele rondje is ongeveer 40 kilometer lang en is verbonden met moderne liften. Tijdens de Sellaronda pak je geen enkele lift of piste dubbel. Je komt langs oogverblindend mooie plekken, ziet adembenemende panorama’s en bezoekt vijf wintersportdorpen: Corvara en Colfosco in Alta Badia, Arabba, Canazei en Selva (Val Gardena).
  • First World War ski tour: een andere prachtige skitocht met als startpunt Alta Badia is de First World War Ski Tour. Deze brengt je over een afstand van 80 kilometer rondom de Mount Col di Lana, een belangrijk punt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tijdens deze skitocht ontdek je allerlei bijzondere aspecten van deze roerige geschiedenis. Verder ski je langs plaatsen als Corvara, Arabba, de Marmolada-gletsjer en Civetta. De hele tocht duurt ongeveer zeven tot acht uur, dus je moet stevig doorskiën als je alles in één dag wilt ontdekken.
  • Ski tour La Crusc: wil je ook een skitocht maken, maar ben je nog niet zo ervaren dat je tientallen kilometers per dag kunt skiën? Dan is de Ski Tour La Crusc geschikt voor jou. Deze tocht is vier kilometer lang en is aaneengesloten door moderne liften. Langs deze skitocht vind je verschillende berghutten waar je een welverdiende pauze kunt nemen.

Duurzaamheid op de piste

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel in Zuid-Tirol. Van het produceren van kunstsneeuw tot de aandrijving van de liften, in dit skigebied wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuur. Zo wordt 95% hernieuwbare energie opgewekt op vijf verschillende locaties. Er is ook een geavanceerd systeem, dat de diepte en hoeveelheid sneeuw op de pistes nauwkeurig meet. Op deze manier kan het gebruik van de sneeuwkanonnen geoptimaliseerd worden, zodat er niet onnodig veel sneeuw wordt geproduceerd en wintersporters toch kunnen genieten van de beste pistes.

Meer weten over Alta Badia

Nieuwsgierig geworden naar een wintersport in Alta Badia en wil je nog meer ervaren over deze bestemming? Op de website van het skigebied vind je alles in detail.

➡️  Kijk op de officiële website van de regio

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de regio Südtirol en bestemming Alta Badia.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in