Nieuwsalert per mail ontvangen

In 20 jaar niet zo weinig sneeuw op de Großglockner Hochalpenstraße

Er is in 20 jaar niet zo weinig sneeuw gevallen op de Großglockner Hochalpenstraße. De tolweg van Salzburg naar Karinthië is in de wintermaanden altijd gesloten. Aan het einde van het winterseizoen wordt de weg weer sneeuwvrij gemaakt, maar door de kleine sneeuwlaag worden de werkzaamheden al eerder in gang gezet. 

Sneeuwruiming eerder begonnen

Een week eerder dan normaal wordt de Großglockner Hochalpenstraße vrijgegeven voor het wegvervoer, naar verwachting tussen 25 en 28 april. Tot die tijd zal het sneeuwruimen worden afgerond. Voor de motorrijders is het sneeuwvrij maken van de verbindingsweg een goed teken. Nu kunnen zij eerder de populaire motorroute nemen, want bij veel motormuizen is deze route een bucket-list item. Jaarlijks wordt de weg met 100 bruggen bezocht door bijna 1 miljoen toeristen.

Minder sneeuw is voordelig voor medewerkers

De Großglockner Hochalpenstraße wordt jaarlijks door duizenden mensen gevolgd. Langs de beroemde tolweg zijn er verschillende platformen, speelplaatsen en informatiepunten te vinden. Voor de ongeveer 20 medewerkers van de tolweg is minder sneeuw voordelig. Zonder veel moeite kan de weg hersteld worden. De vele gebouwen moeten uit hun winterslaap komen en hebben onderhoud nodig. De sneeuw zal nu niet tot veel achterstand leiden in deze werkzaamheden.

copyright ©AGB Großglockner Hochalpenstraße

Vorig jaar juist meer sneeuw en dagen achterstand

Vorig jaar was juist het tegenovergestelde het geval. Er was veel sneeuw gevallen tot het einde van het winterseizoen, waardoor het schoonmaken van de Großglockner Hochalpenstraße vertraging opgelopen had. De tolweg zou begin mei tot eind oktober toegankelijk moeten zijn. De weg was de eerste dagen van mei echter nog niet gereed. Dat gaat dit jaar wel anders worden!

De Großglockner Hochalpenstraße

De Großglockner Hochalpenstraße is een bijna 50 kilometer lange tolweg naar de hoogste bergtop van Oostenrijk, de bijna 3.800 meter hoge Großglockner. De weg verbindt Salzburg met Karinthië en wordt door velen gezien als één van de mooiste bergwegen ter wereld. De Großglockner-Hochalpenstraße begint in Bruck an der Glocknerstraße en eindigt in Heiligenblut. Om de weg te onderhouden wordt er al jaren tol gerekend om de weg te mogen gebruiken. De eerste keer dat tol werd geheven was tussen 1930 en 1935, een tijdje geleden dus.

Großglockner-Straße wordt werelderfgoed

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in