Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Impact van stakingen in Franse skigebieden blijkt minimaal

Wintersport Frankrijk 2021

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Volgens de laatste berichten uit Frankrijk was er gisteren niet veel te merken van de aangekondigde stakingen in de skigebieden. Vorige week werd er gedreigd met het sluiten van liften in enkele skigebieden. De impact van de stakingen in de Franse skigebieden blijkt na de eerste dag minimaal.

Stakingen in Franse skigebieden hebben weinig gevolgen

PlanetSKI ging bij meerdere gebieden na wat de stakingen voor gevolgen hadden in de Franse skigebieden gisteren. Was er een verandering in het liftaanbod? Uit een rondvraag blijkt dat in de meeste skigebieden alle liften gewoon in bedrijf waren. Onder andere in Morzine, Les Arcs en Vaujany was er niets te merken van de stakingen. Ook voor de komende periode wordt er niet verwacht dat de wintersporters ‘last’ krijgen van de gevolgen van de stakingen. Op 19 januari waren er soortgelijke stakingen in Frankrijk, deze hadden ook geen gevolgen voor de wintersporters in de skigebieden.

De redenen waarom de Franse vakbonden dreigden met het sluiten van de skiliften

Stakingen in februari?

Ook in februari hoef je je dus waarschijnlijk geen zorgen te maken over gesloten skiliften in Frankrijk. In de meeste skigebieden gaan ze ervan uit dat deze aangekondigde stakingen niet voor problemen gaan zorgen. De vakbonden hebben deze grote actie vermoedelijk alleen opgezet als dreiging naar de overheid. In de skigebieden gaan ze er in ieder geval alles aan doen om wintersporters zonder beperkingen te kunnen laten genieten van hun vakantie.

Acties tijdens de wereldkampioenschappen

Volgens de vakbond Confédération Générale du Travail is er een speciale stakingsactie opgezet voor tijdens de wereldkampioenschappen alpineskiën in Courchevel en Méribel. Dit evenement staat gepland voor 6 tot 19 februari. We zullen zien wat deze acties inhouden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in