Nieuwsalert per mail ontvangen

Ice World Drenthe gaat er komen

Ice World Drenthe

Het gaat er komen: Ice World Drenthe. Of er nu subsidie komt van de provincie of niet, de gemeente Assen gaat verder met het megaproject, zo meldt het Dagblad van het Noorden vandaag. Vanmiddag wordt tijdens een persconferentie het voorstel bekendgemaakt. 

Op het moment mist er nog 5 miljoen om Ice World te kunnen bekostigen en daarvoor wordt gewerkt aan een subsidieaanvraag bij de provincie. Er is echter nog een concurrent die aanspraak wil maken op die subsidie: het nabij gelegen Hoogeveen wil een ijsbaan gaan bouwen. Zij dienden hun aanvraag eerder in. Mocht de 5 miljoen echter niet via subsidie van de provincie binnenkomen, dan gaat Assen alsnog verder met het project.

Wie gaat Ice World Drenthe betalen?

Als de subsidie er niet komt moet de 5 miljoen uiteraard wel ergens anders vandaan komen. Maar waarvandaan? Het is nog niet bekend of de gemeente zelf bij gaat springen of dat er andere investeerders een duit in het zakje doen. Ook zonder duidelijkheid hierover lijken de neuzen in ieder geval dezelfde kant op te staan binnen de gemeente.

Flinke investering

Ice World Drenthe is een megaproject dat zo’n 40 miljoen euro gaat kosten. Jaarlijks moet het complex 1 miljoen bezoekers gaan trekken. Het complex bevat onder meer een 400 meter ijsbaan, een ijshockey en shorttrackhal en een sneeuwpark met skihal en ijsklimwand. Ice World is geschikt voor grote professionele evenementen en moet een van de grootste publiekstrekkers in de regio worden. Wanneer het complex klaar is? Die vraag blijft open.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in