Nieuwsalert per mail ontvangen

Hoge temperatuur zorgt voor zware sneeuw

Hoge temperaturen in de Alpen veroorzaken momenteel niet de meest ideale sneeuw condities. Veel wintersporters hebben er voor gekozen om buiten de schoolvakanties richting de Alpen te vertrekken. Waar afgelopen weken het weer voornamelijk in het teken stond van sneeuwval kan er deze week volop genoten worden van de zon. Uiteraard heeft dit grote voordelen, want de terrassen stromen vol, de zonnebrand wordt met liters opgesmeerd en het wachten in de rij van een skilift is iets minder vervelend. Toch heeft dit voor de sneeuw ook vervelende gevolgen.

Momenteel hebben de Alpen te maken met een fohn die de hele week temperaturen van 8 graden boven nul met zich meebrengt. Vandaag worden er zelfs temperaturen rond de 17 graden verwacht, wat aan het eind van de dag voor moeilijke ski condities zorgt. Gedurende de dag wordt de sneeuw steeds zachter en moeilijker te skien, waardoor het draaien van de ski’s bemoeilijkt wordt. Blessures die dan op de loer liggen zijn verdraaide knien, scheuren van kruisbanden en het verrekken van kniebanden. De ziekenhuizen en hulpdiensten hebben met dit weer meer oproepen van wintersporters die een blessure hebben opgelopen op de piste.

Door deze moeilijke sneeuw kunnen er gevaarlijke situaties op de pistes ontstaan. Voornamelijk de doelgroep die de basistechniek van skien niet hebben geleerd behalen hoge snelheden op de piste, omdat zij de controle compleet kwijt zijn.

Heb je een zware dag achter de rug of heb je de techniek nog niet helemaal onder controle dan is het nemen van de dalafdaling af te raden. Grote hopen zachte sneeuw met daartussen ijsplaten maken het skien niet aangenamer. Bespaar jezelf de moeite als je twijfels hebt over de pistes en ga met de lift naar beneden.

 

 

 

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in