Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Hochzeiger (Pitztal) start zomerseizoen met 15.000 gratis dagpassen

Wintersportredacteur

Hochzeiger is één van de skigebieden in het Pitztal. ’s Winters kun je hier heerlijk skiën en ’s zomers zijn er allerlei andere activiteiten mogelijk. Vandaag gaat het zomerseizoen officieel van start. Om dit te vieren heeft het gebied een ludieke actie bedacht. Ze geven maar liefst 15.000 dagpassen weg!

Gratis dagpas

Vandaag gaat het zomerseizoen van Hochzeiger eindelijk van start. Door het coronavirus heeft alles maandenlang stilgestaan, maar gelukkig komt daar nu verandering in. De grenzen zijn open, waarmee toeristen uit het buitenland ook weer welkom zijn. “Iedereen heeft de afgelopen maanden voor grote uitdagingen gestaan. Naast het overwinnen van problemen, heeft iedereen ook solidariteit getoond. We zijn allemaal helden! Om iedereen te bedanken, geven we maar liefst 15.000 gratis dagpassen weg.” Aldus de Hochzeiger Bergbahnen.

De gratis dagpassen zijn geldig in de zomer en de herfst van 2020. Het enige dat je hoeft te doen is online het formulier invullen. Selecteer de gewenste inwisseldatum en klik op verzenden. Je krijgt de voucher opgestuurd naar het door jou opgegeven e-mailadres. Die kun je vervolgens inwisselen bij de kassa voor een liftpas.

Nieuwe lift in 2021/2022

Op dit moment is het skigebied druk bezig met de bouw van de nieuwe Rotmoosbahn. De oude 4-persoons stoeltjeslift gaat na ruim 30 jaar trouwe dienst met pensioen. Er komt een moderne 8-persoons stoeltjeslift voor in de plaats. Eigenlijk zou deze lift in november 2020 klaar moeten zijn, helaas is die datum iets verschoven. Er wordt nu in twee fases gebouwd aan de nieuwe lift. Het bovenste deel moet dit jaar nog klaar zijn, het onderste deel voor aanvang van skiseizoen 2021/2022. Meer informatie vind je hier.

Wintersport in het Pitztal

Het Pitztal is een prachtig zijdal van het Inntal. Je vindt hier meerdere drieduizenders en gletsjers, waarvan eentje om op te skiën. Het Pitztal telt ruim 80 km aan pistes, verdeeld over de skigebieden Pitztaler Gletscher, Rifflsee en Hochzeiger. Niet alles is met elkaar verbonden. Je kunt bijvoorbeeld wel van Rifflsee naar de Pitztaler Gletscher, maar niet naar Hochzeiger. Gelukkig is er een prima busverbinding waar je gratis gebruik van kunt maken. In het Pitztal vind je wintersportmogelijkheden voor alle leeftijden en niveaus. Van fijne brede afdalingen voor beginners tot kinderlanden voor de allerkleinsten en steile pistes voor gevorderden. Er zijn allerlei gezellige dorpen om in te overnachten en ook na het skiën is er genoeg te doen. Benieuwd naar al onze tips? Check dan de aflevering van 24 UUR IN hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in