Nieuwsalert per mail ontvangen

Het winterseizoen weer van start voor de skileraren

Het is nog hartje zomer en we hopen nog steeds dat we een warme periode met veel zon krijgen in Nederland, maar voor de skileraren is het winterseizoen alweer begonnen. Voor de reeds bestaande skileraren worden er op de gletsjers in Oostenrijk cursussen gegeven waarbij de laatste technische veranderingen doorgenomen worden en voor de toekomstige skileraren starten de Anwarter en Landes opleidingen weer deze maand. Geen tijd voor de zomer, want voor de skileraren gaat het winterseizoen alweer bijna van start.

“De meeste wintersporters denken op dit moment nog niet na over de wintersportvakantie in december, maar wij als opleidingsinstituut zijn alweer druk bezig met de winter. Deze maand gaan namelijk de ski- en snowboardleraar cursussen weer van start, om zodoende in december weer goed opgeleide leraren af te kunnen leveren bij de skischolen in de skigebieden,” aldus Snowsports Academy coördinator Alan Luybe.

WIST JE DAT: Europese commissie klaagt Oostenrijk aan wegens discriminatie buitenlandse skileraren

Deze maand worden de eerste trainingen in Nederland gegeven, waarbij de skileraren naar SnowWorld Zoetermeer of Landgraaf moeten gaan. Hierbij krijgen zij de eerste trainingen aangeboden, om vervolgens in oktober goed voorbereid af te reizen naar de gletsjer van Kaprun, de Kitzsteinhorn. In deze tijd van het jaar ligt hier een heerlijk pak sneeuw en zijn de condities perfect om de eerste sporen van het seizoen te zetten. Afgelopen maand heeft Snowsports Academy de laatste opleiding gegeven op de gletsjer van Kaprun, en die beelden die wij hierover deelden zijn heerlijk. Zie hier de foto’s waarin de cursisten getrakteerd werden op circa 50 cm verse poeder.

Skileraar opleidingen profiteren en genieten van sneeuwval

Terwijl wij aan het genieten zijn van de zomer, worden de skileraren alvast opgeleid om straks in de winter als full-time skileraar aan de slag te kunnen. De leraren waar je straks een slinger met kinderen achteraan ziet gaan en de leraren die de volwassen wintersporters de laatste technieken bij gaan brengen of van hun angst af helpen.

Ben jij nog op zoek naar een opleiding als skileraar? Bekijk hier de agenda van de opleidingen van Snowsports Academy en meld je snel aan. Voor de skileraren is het winterseizoen weer in volle gang!

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in