Nieuwsalert per mail ontvangen

Het reuzenrad van St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg is een prachtig skigebied, waar niet alleen de wintersport liefhebbers zich kunnen vermaken. Skigebieden proberen zich op allerlei manieren te onderscheiden van de concurrentie. Hierbij kan gedacht worden aan gunstige skipas prijzen, goede winkel mogelijkheden en uiteraard het verzorgen van kwalitatief goede pistes. St. Anton onderscheid zich door het bouwen van een architectonisch hoogstaande skilift die jaarlijks veel bekijks oplevert.

De gondel die vanuit het dal van St. Anton vertrekt en per uur honderden ski- en boardliefhebbers de berg op brengt is een waar kunstwerk. De Galzigbahn, ook wel bekend als het reuzenrad van St. Anton, is een waar schouwspel om naar te kijken! Deze spectaculaire kabelbaan is gebaseerd op een reuzenrad constructie wat het voor de wintersporters mogelijk maakt om één van de 28 gondels te betreden zonder daarvoor eerst allerlei trappen op te moeten. Iedere gondel wordt naar beneden geleid door een groot wiel, vervolgens kunnen de passagiers instappen en wordt de gondel weer op de kabel gebracht door zo’n zelfde wiel om vervolgens zijn weg omhoog te beginnen.

 

Een ander bijzonder detail van de Galzigbahn is dat het gebouw waar het geheel zich in afspeelt volledig van glas is gemaakt. Zo kunnen de bezoekers deze indrukwekkende constructie bewonderen terwijl ze staan te wachten. Het reuzenrad van St. Anton is dankzij de moderne technologieën net zo mooi om in te zitten als om van buitenaf te bewonderen.

Ben je in St. Anton is het bekijken van dit mooie kunstwerk zeker de moeite waard!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in