Nieuwsalert per mail ontvangen

Het is populair om ski’s te huren in plaats van te kopen

Wintersportredacteur

Een groot gedeelte van de wintersporters huurt tegenwoordig ski’s tijdens de vakantie. Dit zorgt voor grote zorgen bij de Tiroolse skibond. Vroeger had iedereen op de piste zijn eigen spullen, inmiddels staat 80% op huurmateriaal. Volgens de skibond zakt de motivatie om te gaan skiën, wanneer je geen eigen materiaal thuis hebt staan.

Meerdere categorieën

De verhuurders hebben zich aangepast aan de veranderde vraag. Aanvankelijk huurden enkel vakantiegangers hun ski’s. Inmiddels verhuurt men ski’s uit verschillende categorieën bij de verhuurbedrijven. Er worden ook ski’s verhuurd die in de verkoop bijna duizend euro kosten. Het voordeel van het huren is dat je gemakkelijk van model of categorie kunt wisselen.

Tegenwoordig wil men ski’s huren voor een kortere periode. Ze willen keuze hebben binnen de categorieën en de huurperiode. Hier moet de verhuurder rekening mee houden. Van elke categorie moeten ze voldoende materiaal op voorraad hebben om aan de vraag te kunnen voldoen. In de ‘exclusieve’ categorie kan het dan gaan om ski’s die bijna duizend euro kosten.

 

Verkoop loopt terug

De winkeleigenaars zien door deze trend de verkoop teruglopen. Waar ze vroeger 100 tot 150 ski’s verkochten, verkopen ze nu slechts enkele tientallen. De wintersporter van tegenwoordig kiest er ook steeds vaker voor om ski’s aan te schaffen bij groothandelaren. Hierdoor worden de lokale winkels een beetje buiten spel gezet. Dit terwijl de service bij kleinere winkels vaak beter is dan bij een groothandelaar. Bij de kleine winkels word je vaak op een persoonlijke manier behandeld en als er iets met het materiaal is, kun je makkelijker terug komen.

Op zoek naar grenzeloos skiplezier voor jong en oud? Op ieder moment van de dag is er iets te doen in dit gezellige dorp met zijn internationale allure! Lees hier om welke bestemming het gaat.

Eigen schoenen

Het is wel prettig om je eigen skischoenen te hebben. Je hoeft dan geen schoenen aan die anderen ook al aan hebben gehad en de skischoenen die je aanschaft zijn ook echt geschikt voor je voeten. Het merk Lange heeft onlangs een gelimiteerde uitvoering van hun iconische schoen uit 1988 uitgebracht. Meer over de ‘pink panther’ vind je in onderstaand artikel.

Skimerk brengt roze skischoen uit 1988 weer op de markt

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in