Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Helikopterpiloot Brixen im Thale wordt flink gestraft

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De video van de helikopter die sneeuw verplaatste naar een piste in Brixen im Thale heeft consequenties voor de piloot. Zo moet hij naar alle waarschijnlijkheid een flinke boete betalen en bestaat de kans dat hij zijn licentie kwijtraakt. Dit heeft ORF laten weten via een officieel bericht.

Direct nadat de video online kwam ontstonden er veel discussies over de veiligheid van de handeling. Het is namelijk duidelijk zichtbaar dat de helikopter, met daaronder een grote zak sneeuw, over een piste gaat waar op dat moment tientallen mensen naar beneden kwamen. Volgens de officiële regelgeving had de piste afgezet moeten zijn of had de helikopterpiloot een andere route moeten vliegen.

Op dit momenten bekijken specialisten of de piloot zijn licentie moet inleveren. De rechtbank kijkt op dit moment naar het voorval en moet het doen met twee argumenten. Deze zijn dat de piloot geen toestemming had gekregen van de Bergbahnen Brixen voor sneeuwtransport en daarnaast is hij over een piste gevlogen waar op dat moment meerdere skiërs aanwezig waren.

Hoe dit gaat aflopen voor de piloot is tot nu toe nog onduidelijk, maar dat hem een bepaalde straf te wachten staat is bijna onvermijdelijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in