Nieuwsalert per mail ontvangen

Helikopter crasht dichtbij de Großglockner

Op dinsdagavond om 20.15 uur is een helikopter in de buurt van de Adlersruhe dichtbij de Großglockner naar beneden gestort. Op het moment van het ongeluk zaten er vier personen in de helikopter. Lokale media spreken over een wonder, want slechts één persoon is met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. 

In eerste instantie dachten ooggetuigen dat de helikopter meer dan 50 meter naar beneden viel, maar nader onderzoek wees uit dat dit ‘maar’ om enkele meters ging. Het ongeluk gebeurde toen de helikopter op wilde stijgen en door een windvlaag uit balans gebracht werd. Hierdoor kantelde de helikopter en kon een crash niet meer voorkomen worden. De vier inzittende kwamen er goed van af, want één persoon had enkel een gebroken neus.

De locatie van de crash

De helikopter was op het moment van het ongeluk een hartpatiënt aan het vervoeren. Een andere noodarts helikopter is naar de plek van het ongeluk gevlogen om de hartpatiënt verder te helpen. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de helikopter en wordt er gekeken of het nog gestart kan worden, of dat deze afgevoerd wordt.

De Großglockner

De Großglockner is met 3.798 de hoogste berg van Oostenrijk en ligt in de Hohe Tauern. Het is voor toeristen een bekende plek om heen te gaan en is bereikbaar via de Großglockner Hochalpenstraße. Deze straat kennen veel mensen omdat deze van Zell am See naar Heiligenblut loopt. Een populaire regio voor zowel zomer als wintertoerisme. Na het winterseizoen moet de weg altijd sneeuwvrij gemaakt worden, wat voor veel personen de start van het zomerseizoen betekend.

Met deze apparaten wordt de weg sneeuwvrij gemaakt

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in