Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote zoekactie naar dronken skiër in Obertauern

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In de late uurtjes van vrijdag 26 januari 2024, rond 21:45 uur, werd de politie in Obertauern gealarmeerd door een groep bezorgde mannen. Hun vriend, die samen met hen op ski’s van de Lürzer Alm naar een blokhut afdaalde, was niet aangekomen op de afgesproken bestemming. Wat volgde was een grootschalige zoekactie in het Oostenrijkse skigebied

Grootschalige zoekactie zonder succes

De reddingsoperatie, waarbij de krachten gebundeld werden door diverse hulpdiensten, was indrukwekkend. Maar liefst 12 leden van de Bergrettung Obertauern en 2 hondenbegeleiders, samen met 16 vrijwilligers van de plaatselijke brandweer, 2 politieagenten ondersteund door 2 drones, een noodarts en 2 leden van het Rode Kruis zetten alles op alles om de vermiste skiër te vinden. Ondanks deze inzet en de inspanningen om de mobiele telefoon van de vermiste te lokaliseren, bleven de resultaten uit. Alle nabijgelegen hotels en horecagelegenheden werden doorzocht, maar zonder succes.

Verrassende ontknoping

De ontknoping van deze nacht vol spanning kwam omstreeks 02:20 uur. De vermiste 27-jarige Oostenrijker werd ongedeerd aangetroffen op straat. Zijn verklaring voor zijn afwezigheid was zowel verrassend als ontnuchterend. Hij had, onder invloed van alcohol, in een hem onbekend hotel geslapen en had van de gehele zoekactie niets meegekregen. Zijn telefoon was al enkele uren eerder uitgevallen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in