Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Grote reddingsactie: 12 kinderen en skileraar gered van de berg

Wintersportredacteur

Een skischoolklasje uit het district Linz-Land heeft gistermiddag angstige momenten beleefd. Samen met hun skileraar waren ze aan het skiën in open terrein, toen ze ineens verdwaald raakten. Gelukkig waren de politie en bergreddingsdienst snel ter plaatse.

Het gaat om een skischoolklasje met kinderen tussen de 12 en 14 jaar oud, met hun 27-jarige leraar.

Ernstige situatie

Volgens Pascal Preimesberger (Alpenpolitie), was de situatie zeer ernstig. Om 12.27 uur ontving hij samen met zijn collega’s de melding dat een skileraar en zijn 12 leerlingen verdwaald waren geraakt op de Krippenstein, in de buurt van de Schönberg (Salzkammergut). Het team kwam meteen in actie en startte samen met de bergreddingsdienst, vrijwilligers en helikopters een grootschalige zoekactie.

Koud en winderig

Gelukkig werd het klasje snel gevonden en in veiligheid gebracht. Het was op dat moment erg winderig en koud in de bergen. De kinderen en hun leraar zijn met drie helikopters teruggevlogen naar het dal. Daar waren in totaal vier helikopters voor nodig.

Twee kinderen gewond

Twee kinderen zijn tijdens het voorval lichtgewond geraakt. Per helikopter zijn ze naar het ziekenhuis in Bad Ischl gevlogen. De andere kinderen en hun leraar waren alleen wat verzwakt.

Florian Höll, hoofd van de bergreddingsdienst, is blij dat alles relatief goed is afgelopen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in