Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Groep scholieren onder lawine gekomen Les 2 Alpes

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Frankrijk is bij een lawine een hele groep scholieren betrokken geraakt en bedolven onder een lawine. Het ongeval is gebeurd in het Franse skigebied Les 2 Alpes waarbij een groep van minstens tien personen buiten de geprepareerde pistes ging. De groep veroorzaakte een lawine waarbij minstens drie doden zijn gevallen. Autoriteiten geven aan dat dit aantal naar alle waarschijnlijkheid gaat oplopen. Speurhonden hebben tot laat gezocht naar lichamen onder de sneeuwmassa.

De scholieren, afkomstig uit Lyon, waren op het moment van het ongeluk samen op pistes die niet bezocht mochten worden, aldus politiewoordvoerder Bertrand Host. De krant Le Dauphiné heeft aangegeven dat een 14-jarig slachtoffer kort na het vinden bezweek aan de verwondingen. Twee klasgenoten werden onder de sneeuwmassa vandaan gehaald met een hartstilstand. Zij liggen nu in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Op dit moment zijn lawinehonden en overige reddingsdiensten druk bezig met het zoeken naar overige lichamen onder de sneeuw. Het lawinegevaar op het moment van het ongeluk was enorm groot. Het skigebied gaf al een langere periode aan dat dit gevaar heerste en waarschuwde de wintersporters voor de gevaren die buiten de geprepareerde pistes op de loer liggen.

De eerste foto van de lawine vind je hieronder:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in