Nieuwsalert per mail ontvangen

Google Maps voegt Street View functie toe voor meer skigebieden

Wereldwijd heeft Google Maps onlangs weer een flinke update doorgevoerd die interessant is voor wintersporters. Met de Street View functie was het eerder al mogelijk om in een aantal skigebieden af te dalen van de piste. Het bedrijf heeft nu aan nog meer skigebieden de functie toegevoegd, ook in Europa. Je kunt je op deze manier voorbereiden op je komende wintersport of simpelweg genieten van de mooie beelden die de camera op sommige plekken heeft gemaakt.

In Nederland ben je vast wel eens een Street View auto tegengekomen met zo’n raar ding op het dak. Je weet dan dat je geen rare dingen moet doen en bij geheime afspraakjes hoop je dat je zo’n auto niet tegenkomt. Op de piste loop je de kans een Street View sneeuwscooter voorbij te zien schieten. Denk er dan aan je beste moves te vertonen en doe je best om niet te vallen.

Verschillende gebieden in Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Italië en Spanje zijn aan een update onderworpen. Helaas is Google vergeten te vermelden om welke gebieden het gaat. Wij hebben er al een aantal gevonden, maar zijn ook genoeg grote en bekende gebieden tegengekomen waarbij je nog geen Street View kan inschakelen.


De navigatie van de Street View functie is nog niet optimaal. Als je even snel wilt wisselen naar een andere piste door het oranje poppetje te slepen, moet je je best doen om niet op een Panoramio foto te eindigen. Bovendien duurt het afdalen van een piste eeuwig en word je gek van het klikken. Wil je echt afdalen, dan kun je beter op Berfex zoeken op skidorp en dan kijken of de 3D Panorama functie beschikbaar is. Daarop zijn filmpjes te vinden van de afdalingen in het gebied.

Al met al een leuke uitbreiding van de functie dus, maar of het echt nuttig is? Wij zijn in ieder geval wel benieuwd of jouw favoriete skigebied ook de Street View functie heeft.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in