Nieuwsalert per mail ontvangen

Gondel valt van kabel in Gourette

Foto door Jerome Jamet

Vlak voor het middaguur stortte gisterochtend in het Franse Gourette een eitje van een gondel naar beneden. In het ei van de ‘Bosses’ gondel bevonden zich op dat moment twee jonge mannen die met de schrik vrijkwamen. Onderzoek door een arts wees uit dat het om lichte hersenschuddingen ging en de mannen konden hun weg naar huis vervolgen. Het management stopte na het ongeval direct de lift en begon met evacueren. In drie uur tijd werden 79 passagiers door hulpverleners uit de gondel gehaald. 

Het ei viel van een hoogte van twee meter op de grond, nabij het eindstation. De gevolgen van dit ongeluk hadden vele malen erger kunnen zijn, maar onder andere de diepe poedersneeuw voorkwam dit. Het ei viel zacht en rolde kort naar beneden. Ook de plaats van het ongeluk had de gevolgen kunnen verergeren. Op andere plekken hing de kabel namelijk wel zes meter boven de grond.

Vorige maand kwam het skigebied ook al tweemaal in het nieuws. Een jongeman viel van 12 meter hoogte uit een stoeltjeslift en overleefde dat niet. Achtenveertig uur later kon een 17-jarige jongen die met zijn vader aan het skiën was niet op tijd onder een lawine vandaan gehaald worden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in