Nieuwsalert per mail ontvangen

Geen podiumplaats voor Van Helfteren

Hij is de eerste Nederlander ooit die mag deelnemen aan de Freeride World Tour: Irian van Helfteren. Vandaag daalden de skiërs en snowboarders af van de Cirque in Kirkwood. Veel actie en nette runs waren het gevolg. In de snowboard categorie verdedigde Irian Nederlands trots en zette een mooie score neer. Van de 14 deelnemers eindigde hij als 10e. De Amerikaan Ryland Bell werd eerste. 

De winnaar van vandaag kwam binnen via een wild card en verbaasde het publiek. Maar liefst drie spins schudde de snowboarder uit Squaw Valley uit zijn mouw, waardoor hij 87.67 punten pakte. Zijn winst droeg hij op aan zijn overleden maat. Landgenoot Sammy Luebke werd tweede met 80.00 punten, gevolgd door de Zwitser Emilien Badoux met 73.67 punten. Het puntentotaal van Irian kwam uit op 60.67.

In de categorie skiën werd Lars Chickering-Ayers uit de VS eerste bij de mannen. Bij de vrouwen was dit Jacklyn Paaso, eveneens uit de VS. Margot Rosies uit Frankrijk mocht het hoogste podium betreden bij de snowboard vrouwen.

De vijfde stop van de Freeride World Tour dit jaar is in Fieberbrunn, Oostenrijk op 9 maart. Dit weekend wordt er in Goldeck, Oostenrijk een Freeride World Qualifier gehouden waar wederom Nederlanders aan deelnemen.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in