Nieuwsalert per mail ontvangen

Geen Olympische Winterspelen in Munchen 2022

MünchenMünchen zal de Olympische Winterspelen in 2022 niet gaan organiseren. Nadat München in 2018 nog wel kandidaat was voor de winterspelen,  heeft de bevolking nu in een referendum laten weten niet nog een poging te willen wagen om de Olympische Winterspelen te mogen organiseren.

Zondag werd er een referendum gehouden onder de bevolking van München en omgeving. De bevolking kon stemmen of zij zich nog een keer kandidaat wilden stellen voor de Olympische Winterspelen van 2022. De eis was dat alle vier de regio voor de Olympische Winterspelen zouden stemmen. Echter zat in alle gebieden een kleine meerderheid niet te wachten op de winterspelen.

In  Garmisch-Partenkirchen stemde 51,56 procent tegen waardoor het niet door kon gaan. Daarnaast waren ook in de andere gebieden, München (52 procent), Bergtesgaden (59,67 procent) en Traunstein (54,02 procent) een meerderheid tegen de Olympische Winterspelen in 2022.

Gisteren heeft Stockholm zich wel kandidaat gesteld. De komende maanden gaan zij de financiële haalbaarheid van het project onderzoeken waarna in maart 2014 het officiële bid zal volgen. Dit brengt het aantal kandidaatssteden op dit moment op zes. Naast Stockholm hebben ook Lviv (Oekraïne), Almaty (Kazachstan), Oslo (Noorwegen), Krakau (Polen) en Peking (China) zich kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische Winterspelen in 2022.

Als Stockholm of Peking de winterspelen van 2022 gaan organiseren, dan zijn zij de eerste steden die zowel de zomer- als winterspelen gaan organiseren. Stockholm deed dit in 1912 en Peking in 2008. Ditzelfde zou voor München gelden, dat in 1972 de zomerspelen heeft georganiseerd. Andere steden hebben nog tot donderdag om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van de Olympische Winterspelen in 2022. In 2015 zal de uiteindelijke beslissing vallen over wie de spelen mag organiseren.

winterspelen 2022

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in