Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Geen einde skiseizoen meer voor Cervino Ski Paradise

Wintersportredacteur

Naast de Oostenrijkse Hintertuxer Gletscher en het Zwitserse skigebied Matterhorn Glacier Paradise (Zermatt) is Cervino Ski Paradise vanaf komend seizoen ook het hele jaar door geopend voor wintersporters. Er is in de toekomst geen begin en einde van het skiseizoen meer. Dus als de omstandigheden mee blijven zitten, duurt het skiseizoen straks 365 dagen. Diehards kunnen in Cervino Ski Paradise dan het hele jaar door op de latten staan.

Cervino Ski Paradise hele jaar door geopend

Normaal gesproken is het skigebied Cervino Ski Paradise geopend van begin herfst tot begin mei, dan sluit het gebied een paar weken en opent het weer einde juni voor zomerskiën tot september. Echter, verandert komend seizoen. Cervino Ski Paradise is de Italiaanse kant van het ruim 300 km aan pistes tellende skigebied, dat wordt gevormd door het Zwitserse Zermatt en de Italiaanse dorpen Breuil-Cervina en Valtournence. In Zermatt is het al jaren mogelijk om het hele jaar door te skiën. Nu wordt deze mogelijkheid dus uitgebreid naar het Italiaanse skigebied met moderne faciliteiten. Midden oktober opent het skigebied voor de laatste keer officieel, daarna is er geen officieel seizoenseinde meer.

Wat gaat er veranderen?

Om de toegang tot het zomerskigebied vanuit Breuil-Cervinia te verbeteren, wordt er vanaf het Italiaanse dorp gewerkt aan een nieuwe 3S kabelbaan naar Plateau Rosa. Ook is er gestart met de vervanging van de stoeltjeslift Goillett. Er wordt al jaren gemoderniseerd in dit grote skigebied, ook aan de kant van Zermatt. Recent is de indrukwekkende liftverbinding Matterhorn Alpine Crossing geopend. Je kunt nu met liften van het Zwitserse Zermatt naar het Italiaanse Breuil-Cervinia. Dit project is niet alleen bijzonder door de bouwwerken op extreme hoogte, ook is het uniek hoe twee verschillende landen hebben samengewerkt. Daarnaast is de Matterhorn Alpine Crossing de hoogste liftverbinding in de Alpen. Deze liftverbinding heeft de nieuwe stap, om een skiseizoen van 365 dagen te kunnen bieden, voor Cervino Ski Paradise in eerste instantie mogelijk gemaakt.

Cervino Ski Paradise in de zomer

Het zomerskiseizoen van Cervino Ski Paradise is eigenlijk hetzelfde als die van het Matterhorn Ski Paradise. Het enige verschil is de toegang vanuit Italië tot het zomerskigebied. Via Plateau Rosa kunnen wintersporters iets meer dan 25 kilometer aan pistes bereiken. Met de nieuwe liftverbinding Matterhorn Alpine Crossing is het nu alleen maar makkelijker om vanuit Italië de berg op te komen. Een dagskipas tijdens het zomerskiseizoen van Cervino Ski Paradise kost € 59,- voor volwassenen en € 29,50 voor kinderen. Vandaag zijn 11 van de 20 liften in bedrijf en daarnaast zijn 6 van de 8 pistes geopend!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in