Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Freeriden bij vrouwen steeds populairder in Nederland

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Freeriden bij de Nederlandse vrouwen wordt steeds populairder. De gave video’s en foto’s op het internet zorgen ervoor dat steeds meer vrouwen geïnteresseerd raken in de sport en cursussen willen volgen om goed voorbereid op pad te gaan. Eén van de beste vrouwelijke freeriders van Nederland, Sanne de Jong, neemt in de freeride wereld het voortouw met haar bedrijf Chicky Clinics en ziet een duidelijke groei in populariteit. 

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. De Test N Ride van Chicky clinics in SnowPlanet. Een dag die in het teken stond van yoga, techniek en freestyle clinics, een testcenter waar je diverse vrouwen materialen kon testen en natuurlijk kon genieten van heel veel gezelligheid. Een bijeenkomst waarbij veel toekomstig vrouwelijke freeride skiërs zich aanmelden om zo goed voorbereid buiten de geprepareerde pistes te gaan.

Freeride vrouwen

Sanne de Jong geeft aan dat de clinics succesvol aanslaan en beschrijft in het kort hoe zo een dag eruit ziet.

In de ochtend werd iedereen ontvangen met een volle Roxy goodiebag en een uitleg over het dagprogramma. Al snel maakte iedereen kennis met elkaar en zagen oude bekende elkaar weer terug. Sandra van ‘Life is Moving’ verzorgde deze ochtend een relaxte yoga waarbij alle spieren opgewarmd werden zodat iedereen klaar was voor de eerste meters in de sneeuw. Op de baan stond een testcentrum klaar waar je diverse boards en ski’s kon testen van Salomon, Atomic, Flow en Arbor.

Nadat iedereen haar materiaal had uitgezocht was het tijd om van start te gaan met de techniek clinic, een goede techniek heb je immers overal nodig. Of je nou op de piste, in het park of in de poeder wilt rijden, techniek is de basis. De snowboarders werden onderverdeelt in drie verschillende niveaus. Coaches Dees, Christel en Lisa stonden klaar met uitdagende oefeningen en gaven tips waar het nodig was. De skiers gingen mee met coach Eva, een ski chick die je alles kan vertellen en laten zien over de nieuwste ski technieken. Na de techniek clinic was het tijd om even op te warmen binnen met een lekkere heisse choco! Daarna was het tijd voor de freestyle clinic. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze iets deden op het gebied van freestylen, anderen wouden hun skills graag verbeteren. De skiers gingen ditmaal mee met Marije, een diehard freestyle chick. De clinics werden stap voor stap opgebouwd en al snel werden de eerste 180’s gesprongen, werd er overal switch gereden (achteruit skien of boarden) en was de box sliden favoriet. Natuurlijk ging dit niet gepaard zonder veel gejuich en gejoel en moedigde de deelneemsters elkaar aan. Want zoals bij de meeste vrouwen denken wij toch even drie keer langer na voordat we die sprong maken. Wat zal er gebeuren als ik val? Ga ik niet te hard? Hoe moet ik dan afzetten? Gelukkig waren de coaches er om deze vragen te beantwoorden, onzekerheden weg te nemen en om ze aan te moedigen. Na afloop van de clinic waren sommigen niet van de baan af te slaan en dat te bedenken dat we al langer dan 4 uur op de baan stonden! Wat een heldinnen!

Het was een geslaagde en super leuke dag in SnowPlanet! Wij kunnen niet wachten tot de volgende clinic! Bedankt Roxy, Vans, Tranquini, Salt magazine, Salomon, Atomic, Flow, Arbor, alle coaches en fotograaf Marjolein voor de medewerking aan deze top dag!

Freeride vrouwen

Foto: Marjolein van der Laan fotografie

Freeride vrouwen

Foto: Marjolein van der Laan fotografie

Freeride vrouwen

Foto: Marjolein van der Laan fotografie

Freeride vrouwen

Foto: Marjolein van der Laan fotografie

Freeride vrouwen

Foto: Marjolein van der Laan fotografie

Freeride vrouwen

Foto: Marjolein van der Laan fotografie

 

Wil jij ook een keer een clinic volgen bij Chicky clinics? Op 16 januari organiseert Chicky clinics een Freestyle Trampoline clinic in Nieuw-Vennep. Wist je dat trampoline springen niet alleen goed is voor je balans, conditie en calorie verbranding, maar ook voor je snowboard of ski skills? Jazeker! Met deze leuke maar intensieve clinic leer je balans te houden in de lucht, nieuwe tricks die je in de sneeuw kunt toepassen en gevoel te krijgen voor rotatie.

En op 13 februari organiseert Chicky clinics een Freeride Day in SnowWorld Zoetermeer. Wil jij alles weten over freeride skien of snowboarden? Of gewoon zin in een lekker dagje in de sneeuw? Kom dan naar de Chicky clinics Freeride Day waar je diverse clinics kan volgen. Clinics als splitboarden/tourskien, pieper zoeken, ski & snowboard techniek en mountain awareness theorie. Een hele dag geïnspireerd op het echte werk in de sneeuw, voor iedereen die al een bochtje kan draaien!

Check de website voor meer info over de clinics en trips www.chickyclinics.com

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in