Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Freeride wedstrijd Verbier door ogen van freerider Sanne de Jong

Afgelopen week was ik in Verbier voor de Verbier Freeride Week, mijn eerste freeride wedstrijd van het seizoen. Ik vond het ontzettend spannend, aangezien ik vorig jaar door een blessure helemaal geen wedstrijden had kunnen rijden. De hele week heb ik ontzettend veel lol gehad en super genoten van de condities! Eindelijk weer eens echt goede sneeuw, lees poeder!

Door de grote hoeveelheid sneeuwval en wind waren veel liften gesloten in Verbier, dus heb ik bijna heel de week in Bruson geskied. Bruson ligt tegenover Verbier en is te bereiken met een gondel vanaf Verbier en zit dus bij de Quatre Vallee skipas inbegrepen. Wat mij betreft echt een fantastisch skigebied als je van freeriden houdt. Je hebt ontzettend veel tree runs die je hier kan doen, ook wel handig voor als het mistig is, zoals afgelopen week. En je kan heel veel mooie flanken bereiken door te hiken en er zijn niet heel vele freeriders te bekennen, zoals in Verbier wel het geval is.

De wedstrijd werd door het slechte weer uitgesteld, maar uiteindelijk op een redelijke dag wel gehouden. Het was een makkelijke hang om te rijden, zonder rare of steile passages, een goede hang voor mij om weer in te komen. Ondanks de makkelijke hang gieren de zenuwen door je lichaam wanneer je aan de beurt bent! Ik heb twee cliffs gesprongen en onderweg genoten van mijn poederbochten, ondanks dat ik de allerlaatste van de hele wedstrijd was! Beneden aangekomen was ik super happy! Ik was onderweg niet gevallen en dat was mijn doel! Een save run neerzetten, geen gekke dingen of risico’s nemen, maar gewoon over de finish zonder te hebben gevallen. Met deze save run ben ik 6de geworden van de 18 meiden. Een resultaat waar ik tevreden mee ben en stoked om meer te rijden dit seizoen!

Bekijk mijn race in de bovenstaande video.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in