Nieuwsalert per mail ontvangen

Freeride skiën bij vrouwen wordt populairder

Freeride skiën heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen en zeker met de GoPro camera’s een hot item geworden op het internet. Het stoere imago en de adrenaline zorgen ervoor dat deze doelgroep alleen maar groter wordt. De meeste video’s die we tegen komen op het internet zijn afkomstig van mannen. Dit is opvallend, want er zijn ook een hele hoop vrouwen die freestyle skien ambiëren. Deze doelgroep is in vergelijking met de mannen een stuk kleiner, maar ook hier zie je een opwaartse trend. Om de vrouwen meer in contact te laten komen met freeriden is Sanne de Jong een bedrijf gestart waar freeride cursussen worden aangeboden specifiek gericht op vrouwen. Het bedrijf heet heel toepasselijk Chicky Clinics.

In 2009 is Chicky clinics opgericht door Sanne de Jong. Sanne, een fanatieke freeskier, snowboarder, surfer en longboarder, miste in het verleden andere meiden om samen deze sporten te beoefenen. Vanuit deze gedachtegang is Chicky clinics ontstaan.

Chicky clinics organiseert clinics en trips in action sports voor vrouwen. De missie van Chicky clinics is het aantal vrouwelijke deelnemers in de action sports te vergroten. We focussen ons op vrouwen die graag een keer in aanraking willen komen met een nieuwe uitdagende sport, maar ook op vrouwen die al ervaring hebben en graag met behulp van professionele coaches een stapje verder willen komen. Daarnaast fungeert Chicky clinics ook als platform voor vrouwen om andere vrouwen te leren kennen die dezelfde interesses hebben. Deelnemers vinden soms tijdens de clinics en trips maatjes om hun sport mee te delen. Iets dat wij zeker ondersteunen!

Chicky clinics

 

Waarom alleen met vrouwen op pad? Deze vraag wordt vaak gesteld en dan met name door de mannelijke wederhelft. Waar het er bij de mannen om gaat wie de snelste is of wie de dikste cliff/kicker durft te springen of een steile lijn in de off piste te rijden, gaat het er bij de meeste vrouwen iets minder strijdlustig aan toe. Mannen zwijgen over angst, maar hebben de grootste praatjes over hoger, sneller en beter. Bij de vrouwen is het juist andersom. Ze zwijgen over nog hoger, sneller en beter, maar analyseren graag de situatie en delen de kritische punten met elkaar. Ondertussen hebben zij wel het idee dat zij diep van binnen ook de drang hebben om hoger, sneller en beter te zijn, maar houden deze gedachtes liever voor zichzelf. Het klinkt misschien cliché, maar vrouwen delen vaak dezelfde emoties die uit dezelfde gedachtegang voortkomen.

Chicky clinics informatie

 

In de winter organiseren zij in Nederland diverse clinics. Zo kun je deelnemen aan de Test & Ride waar je techniek, Freestyle en yoga clinics kunt volgen, voor zowel snowboarders als skiërs. Tijdens dit event kan je ook diverse dames materialen testen van Salomon, Atomic, Flow, Movement en Arbor. Om de balans te verbeteren op je ski’s of board organiseren zij ook Freestyle Trampoline training in combinatie met lawinepieper zoeken. Naast de clinics bieden zij ook meerdere wintersportreizen aan, die geschikt zijn voor diverse niveaus. Zo kan je voor het eerst leren snowboarden in Zwitserland tot aan gedropt worden met de heli in de befaamde champagne poeder van Canada! Voor ieder wat wils! In de zomer zijn zij ook actief, alleen dan met sporten als surfen, wakeboarden, longboarden, kite-surfen en ga zo maar door.

Benieuwd naar het programma voor dit seizoen?

Ride 2 Deam & Dream 2 Ride!

Winterprogramma:
– 7 december : Test & Ride > SnowPlanet, Spaarnwoude
– 15 t/m 23 dec: Heli Trip > Nakusp, Canada
– 7 januari: Freestyle Trampoline clinic & Lawinepieper training, Freestyle Gymnastic in Nieuw-Vennep
– 22 t/m 25 januari: Freeride Trip > St. Anton am Arlberg
– 5 t/m 8 maart: Backcountry Trip > Kleinwalsertal
– 28 maart: Test & Ride > SnowWorld, Zoetermeer
– 2 t/m 6 april: All Terrain Trip > Portes du Soleil

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in