Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Freeride Film Festival vindt dit jaar in december weer plaats in Amsterdam

Hidden faces

© Hidden Faces

Wintersportredacteur

Een avontuur die geen enkele freerider mag missen! Op 1 december 2023 vindt het Freeride Film Festival plaats, een absoluut spektakel voor sneeuwliefhebbers. Dit jaar wordt het evenement weer gehouden in Amsterdam in Pathé Tuschinski. In de late middag en avond staat je een bijzondere ervaring te wachten. Met films, clinics en veel freeridefanaten!

Freeride Film Festival 2023

Dit jaar is de 13de editie van het Freeride Film Festival in Amsterdam. Vorig jaar was een groot succes dus de editie van 2023 gaat weer plaatsvinden in Amsterdam in het mooie Tuschinski theater. De avond begint om 17.30 uur, dan openen de deuren. De verschillende films starten om 18.00 uur en duren ongeveer tot middernacht. En dan is de avond zeker nog niet afgelopen, want de afterparty gaat dan nog even door. Heb je geen zin in een film, dan kun je een clinic, workshop of lezing bijwonen of een rondje over de markt maken.

Wil je hier bij zijn? Tickets zijn te koop via Pathé, voor maar € 27,50!

De films die dit jaar worden getoond

Wat je allemaal kunt verwachten op 1 december? Een tipje van de sluier is al bekendgemaakt. Er zijn clinics van Snow Safety, Paul de Groot en van Poederbaas over het Nk Freeriden in Kappl. Naast de verschillende clinics kun je onder andere de volgende films bekijken:

  • The Land Of Giants – Matchstick Production

Net als vorig jaar kun je een nieuwe productie van Matchstick bekijken tijdens het Freeride Film Festival. The Land Of Giants is een gloednieuwe must-see! Van bizarre acties in Noord-Amerika tot de poedersneeuw in Japan, bekijk hier alvast de trailer:

  • Pogo – Paul de Groot en Loïc Isliker

De nieuwe korte film van het Nederlandse freeride duo staat ook in dit lijstje. Elke keer weer verrassen Paul de Groot en Loïc Isliker ons weer met een nieuwe film. De mannen gaan in deze nieuwe film freeriden in Roemenië. De teaser kun je alvast bekijken:

  • What The F** – Freeride World Tour

Een andere film die je kunt bekijken is deze docu van de Freeride World Tour. Waar de docu over gaat? Over de afgelopen 15 jaar dat het evenement bestaat en hoe de sport gegroeid is. Zo krijg je een kijkje achter de schermen!

  • Jadis – Seb Jam

Jadis is de nieuwe film van Seb Jam, geen onbekende in de freeride-wereld. In de film zie je meerdere spectaculaire acties in de Pyreneeën en daarbij vertelt hij een prachtig verhaal.

  • Here, Hold My Kid – Elyse Saugstad en Jackie Paaso

De film ‘Here, Hold My Kid’ is van Elyse Saugstad en Jackie Paaso. Deze dames zijn beide moeder en dat stopt ze zeker niet. Hoe ze freeride en een gezin combineren, dat leggen ze uit in deze film. Het is een net iets andere film dan je misschien gewend bent en daarom is deze zo interessant! Bekijk alvast de teaser:

  • The Scale Of Hope – Molly Kawahata

In samenwerking met Patagonia heeft de voormalig klimaatadviseur van het Witte Huis deze docu gemaakt. Het gaat over haar liefde voor bergbeklimmen, geestelijke gezondheid en hoe we een positieve visie kunnen creëren ten opzichte van de klimaatcrisis. Dit is de trailer:

  • Vanishing Lines – Fancy Tree Films

Een andere film over het thema duurzaamheid is Vanishing Lines. Hierin wordt uitgelegd wat de gevolgen zijn van skiën op de natuur. Is het nog te verantwoorden om skigebieden verder uit te breiden en te verbinden? In deze docu wordt het besproken.

  • Lexicon – Arc’teryx

Lexicon is een korte film over de universele taal van het skiën. Tom Peiffer, Edgar Cheylus, Maude Besse, Stinius Skjøtskift en anderen gaan op zoek naar de diepste poedersneeuw in Japan. Tijdens hun zoektocht ontdekken ze hoe verbindend freeriden is.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in