Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Jack Meerburg

Foto-update: opbouw van de World Cup in Zauchensee

Wintersportredacteur

Het is januari en dat betekent dat het winterseizoen volop aan de gang is en dat we weer kunnen genieten van het witte goud. Ook de wedstrijdskiërs zitten niet stil, want de World Cup draait op volle toeren. Wij kregen foto’s toegestuurd van Jack Meerburg vanuit Zauchensee. Hij helpt mee bij de World Cup in Zauchensee die komend weekend plaatsvindt. Zoals je kunt zien, wordt er hard gewerkt!

World Cup in Zauchensee

Komend weekend staat voor de dames de World Cup afdaling en alpine combinatie gepland in Zauchensee. De beste skiesters van over de hele wereld zijn naar het Oostenrijkse skigebied afgereisd om zaterdag en zondag de snelste tijd neer te zetten. Zoals normaal is bij afdalingswedstrijden, wordt er in de dagen ervoor nog getraind. Zo kunnen de atleten het parcours leren kennen en kijken waar de moeilijke passages zitten. Vandaag was de eerste training en de omstandigheden waren top.

Opbouw parcours

Je zou het misschien niet denken, maar met de opbouw zijn ze ruim 1,5 week bezig geweest. Er werd ruim 20 km aan netten neergezet langs het parcours en gevaarlijke plekken werden gezekerd. Het liep allemaal volgens schema, tot zo’n 30 cm verse sneeuw roet in het eten gooide. Met man en macht moest er gewerkt worden om het parcours weer op tijd schoon te krijgen. Het was hard werken, maar het is allemaal gelukt en alle werkzaamheden waren op tijd afgerond.

Foto-update vanuit Zauchensee

Gelukkig was er tussen al het harde werken af en toe nog wel tijd om wat foto’s te maken. Jack deelde ze graag met ons zodat ook wij eens van dichtbij kunnen zien hoe de voorbereidingen van een World Cup eruit zien.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in