Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

FOTO-UPDATE: zo lekker is het vandaag in Laax!

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Gisteren zijn we aangekomen in Laax en vandaag is het de eerste dag op de pistes. Dat het momenteel zeer mild is voor de tijd van het jaar is natuurlijk geen nieuws meer. Ik was daarom erg benieuwd hoe het nu in het skigebied is. In dit artikel een live-update vanuit het Zwitserse Laax!

Volop zon

Toen we gisteren eind van de dag aankwamen in Laax, scheen het zonnetje al lekker. Qua temperatuur lijkt het meer op midden maart, dan begin februari. Afgelopen donderdag is er nog een vers laagje sneeuw gevallen, dus bovenin het skigebied is er sowieso een kleine opfrisbeurt geweest. We waren erg benieuwd hoe het op de pistes zou zijn. Vroeg uit de veren dus vanochtend en op naar boven!

Zo is het vandaag in Laax

Met 70% van de pistes boven de 2000 meter liggen de meeste afdalingen er heerlijk bij, ook met deze milde temperaturen. Het is echt uitzonderlijk warm op dit moment… Half negen vanochtend stapten wij in de eerste lift om richting de Vorab Gletscher te skiën. Hier is de sneeuw echt precies zoals je het wilt hebben! Richting het dal wordt de sneeuw wat papperig, daarom blijven we vandaag vooral hoog.

Dit is een kleine impressie van Laax, een hip wintersportgebied met een super relaxte sfeer!

Over het skigebied van Laax

Laax deelt de pistes met de dorpen Flims en Falera. Het skigebied telt bijna 225 kilometer aan pistes. Dankzij de hoge ligging tot ruim 3000 meter, en met 70% van de pistes die een ligging hebben boven de 2000 meter, is het skigebied erg sneeuwzeker. Laax is met vijf snowparks bovendien een klinkende naam in de freestylewereld. De sfeer in Laax is relaxed, urban en hip, maar ook families zijn hier graag geziene gasten. Het moderne skigebied loopt ook op het gebied van duurzaamheid voorop en weet de wintersportwereld keer op keer te verrassen met unieke ontwikkelingen. Ook met de gedeeltelijk nog in aanbouw zijnde nieuwe FlemXpress, een gondeltaxi, heeft Laax een wereldprimeur te pakken. Voor mij was het zeker 10 jaar geleden dat ik in het skigebied was en het is superleuk om alle nieuwe ontwikkelingen weer te zien.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in