Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Foto-update: Stubaier Gletscher opent met prachtig weer

Wintersportredacteur

Terwijl wij hier de hele dag op kantoor aan het buffelen zijn, is collega Bettina aanwezig bij de seizoensopening van de Stubaier Gletscher. Na de dump van de afgelopen dagen is de sneeuw daar verser dan vers en met die strakblauwe hemel mogen we met 100% van Kaiserwetter spreken. Waren de rollen maar omgedraaid…

Start skiseizoen Stubaier Gletscher

In het Stubaital begon de dag ongeveer net zo mistig als bij ons, maar inmiddels is ook daar de hemel strakblauw. Hoewel, het dal is nog in een dikke laag mist gehuld. Wat is het genieten met al die verse sneeuw! Het heeft de afgelopen dagen lekker gedumpt in de Alpen en daarbij daalde de sneeuwgrens voor het eerst richting de 1500 meter. Resultaat: zelfs sneeuw in een aantal hooggelegen dorpen. Ook op de Stubaier Gletscher is er een heerlijk vers laagje van enkele tientallen centimeters gevallen. Net op tijd voor de start van het skiseizoen. Sinds vandaag kan er weer geskied worden in het grootste gletsjerskigebied van Tirol. Op dit moment zijn de volgende liften en pistes geopend:

  • Gamsgartenbahn 1+2
  • Stoeltjeslift Rotadl
  • Sleeplift Daunferner
  • Piste 7 Daunferner
  • Piste 9 Daunenhang

Als we Bettina mogen geloven, zijn de condities top. Ik kijk dan ook lichtelijk jaloers naar de beelden die ze me net heeft gestuurd. Ook morgen schijnt de zon en na het weekend komt er nog meer sneeuw aan… Die kant op maar?!

Voorbereidingen zijn getroffen

Vanwege de hevige sneeuwval van meer dan 40 centimeter hebben de pistebully’s hard moeten werken om de pistes gereed te krijgen voor de opening van vandaag. Maar met succes uiteraard! De pistebully’s hebben piste nummer zeven en nummer negen geprepareerd voor de opening. Gisteren kregen onze Snowplaza collega’s de eerste beelden door vanuit het skigebied.

Foto-update: eerste bochten van het seizoen

Benieuwd hoe het er vandaag uitziet in het skigebied? We krijgen net deze foto’s door van collega Bettina, die op haar snowboard staat in het mooie Tirol. Geniet je even mee?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in