Wat te doen in Leogang

Je kent de naam Leogang vast en zeker. Maar waarvan ook alweer? Leogang is onderdeel van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Het dorpje is een stuk minder populair dan z’n grote broertjes Saalbach en Hinterglemm, maar biedt toegang tot hetzelfde prachtige gebied. Wat te doen in Leogang als je hier op vakantie gaat? We hebben een paar tips voor je.

Andere dorpen in hetzelfde skigebied:
Saalbach
Hinterglemm
Fieberbrunn

Algemene informatie Leogang:
– 270 kilometer aan piste
– grote kinderweide
– mooie blauwe pistes
– sneeuwzeker
– bovenin vrijwel altijd de beste sneeuw uit het skigebied

Wat te doen in Leogang? Check de onderstaande tips en doe er je voordeel mee!

Wintersporttips Leogang

1. Probeer de ‘Autobahn’ in Leogang

Houd je van brede pistes? Dan moet je in Leogang zijn. Piste nummer 88 loopt onder de Asitzbahn door en heeft de bijnaam ‘Autobahn’. De blauwe piste is heerlijk breed en heeft een helling die heerlijk is om vol gas naar beneden te blaffen. Natuurlijk pas je wel op dat je je mede wintersporters heel laat.

leogang autobahn

2. Bezoek het museumrestaurant Die Alte Schmiede

In het bergrestaurant Die Alte Schmiede kun je niet alleen heerlijk eten, maar ook het interieur is prachtig. Je vindt in het restaurant een soort museum met onder andere een ouderwets waterrad. Zelfs het plassen is voor mannen een belevenis.

3. Ga naar Europa’s hoogstgelegen brouwerijmuseum

Vlak onder het bergstation van de Asitzbahn en op een steenworp afstand van Die Alte Schmiede vind je de Asitzbräu. Dit is is met een ligging van 1.760 meter boven zeeniveau Europa’s hoogste brouwerijmuseum. Je drinkt er een heerlijk zelfgebrouwen biertje op het terras!

asitzbrau

4. Schiet van de berg af in de Flying Fox XXL

Als je geen last heb van hoogtevrees en wel houdt van een beetje adrenaline, dan boek je een vlucht in de Flying Fox XXL. De tokkelbaan is maar liefst 1.600 meter lang en bereikt een topsnelheid van wel 130 kilometer per uur. Durf jij het aan? Meer info vind je hier.

5. Ga skispringen

Houd je echt van vliegen, maar ook van de latten onder je voeten? Ga dan eens skispringen. In het nabijgelegen Saalfelden leer je in 2 dagen de basis van de sport. Verwacht niet meteen dat je van de 85 meter schans gaat, maar wel een kijkje in de keuken van het skispringen. Kijk eens op deze website voor meer informatie.

wat te doen in leogang

Wat te doen in Leogang in de zomer?

In de winter is Leogang misschien minder bekend dan de naastgelegen dorpen, maar in de zomer zeker niet. Elk jaar komen de downhill professionals naar het dorp om te mountainbiken. Super tof om eens te zien! Daarnaast kun je natuurlijk allerlei andere activiteiten doen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in