Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Van fonduen in een gondel tot een gletsjertocht: beleef het hoogalpiene Saas-Fee/Saastal

Bijzondere activiteiten in Saas-Fee/Saastal

© Saastal Tourismus AG-Filme von draussen

Wintersportredacteur

Op zoek naar bijzondere activiteiten die je wintersport nog diverser en onvergetelijker maken? Dan ben je in Saas-Fee/Saastal zeker op de goede plek. Hier kun je ervaringen beleven die je niet vaak in je leven zult herhalen. Van fonduen in een gondel tot klimmen door een bergkloof en skiën tijdens de zonsopkomst. In het hoogalpiene Saas-Fee/Saastal beleef je niet zomaar een vakantie. Deze winter zul je met onderstaande activiteiten nooit meer vergeten!

Wintersport in Saas-Fee/Saastal

Saastal is een dal in het Zwitserse kanton Wallis en telt drie verschillende skigebieden. Saas-Fee is van de drie skigebieden het grootste met ruim 100 kilometer aan pistes. In dit skigebied ski je op behoorlijke hoogtes- een hoogalpiene bestemming dus! Het skigebied ligt tussen de 1800 en 3600 meter. Hierdoor is het bijzonder sneeuwzeker en vele maanden per jaar geopend. In Saastal zijn ook vele familieactiviteiten te doen zoals het Kian’s Adventureland in Saas-Almagell en in Saas-Grund de funslope.

Bijzondere activiteiten in Saas-Fee/Saastal

De wintersport in het Saastal kun je buitengewoon maken door een van de bijzondere activiteiten in Saas-Fee/Saastal in te plannen. Van het genieten van Zwitserse kaas in een echte fonduegondel tot een tour over een gletsjer. Je kunt het zo spannend maken als je wilt, vooral met onderstaande bijzondere activiteiten!

Dit wil je doen: de fonduegondel

Ja, je leest het goed! In Saas-Fee kun je een gondelritje maken en ondertussen genieten van een fondue (inclusief een glas wijn of thee). Deze uur durende activiteit is echt een belevenis. De fonduegondel kun je boeken met het hele gezin of je kunt er een romantisch avondje van maken in de bijzondere ‘Kaarslicht-Gondel’.

Als je dit wilt meemaken dan zul je zeker van tevoren moeten reserveren. De data voor komend winterseizoen zijn al bekendgemaakt en staan op de website van Saas-Fee. Geïnteresseerd? Ga snel een kijkje nemen!

Activiteiten in Saas-Fee/Saastal - fonduen in een gondel
© Saastal Tourismus AG-Puzzle Media

Begin je dag goed – ga skiën bij zonsopkomst

De tweede van de bijzondere activiteiten in Saas-Fee/Saastal is het ‘Sunrise Skiing’. Een fantastische belevenis boven op de hoge bergen van Zwitserland. Bij deze activiteit ga je naar het hoogste punt van Saas-Fee in de vroege ochtend. Zo kun je meemaken hoe de eerste zonnestralen over de bergtoppen heen komen. Daarna kun je in alle rust van de vers geprepareerde pistes afdalen. Als extraatje kun je een ontbijt boeken bij restaurant Allalin, het hoogst draaiende restaurant in de wereld. Dat is nog eens je dag goed beginnen!

Maak een indrukwekkende gletsjertocht

Wil je de bergen ook eens op een andere manier beleven dan op de ski’s? In Saas-Fee kun je een gletsjertocht maken op de Feegletscher. Met sneeuwschoenen kom je op plekken die je met ski’s nooit had kunnen bereiken. De gletsjertocht begint vanaf het bergstation Längfluh waarna je richting een panorama uitzichtpunt loopt. Daarna wandel en klim je, met behulp van een touw, langs ijspieken en gletsjerspleten naar beneden richting station Spielboden. De gletsjertocht duurt ongeveer 4-5 uur. Alle benodigde spullen zoals sneeuwschoenen en gepaste uitrusting kan gehuurd worden.

Ben je bang dat dit een té grote uitdaging is? Dan kun je ook een tour van 2,5 uur proberen in Hohsaas op de Triftgletscher. Met deze tocht ga je iets minder hoog, maar kun je alsnog genieten van de mooiste uitzichten. Ook hier maak je een wandeling langs prachtige ijsformaties.

Gorge Alpine/Alpine Canyon: klimmen in een bergkloof

Onder leiding van een begeleider kun je klimmen in een bergkloof. De bergkloof waar deze tocht doorheen gaat loopt van Saas-Fee tot Saas-Grund. Dit is een hele speciale activiteit waarbij je over watervallen, hangbruggen en ladders loopt en je met staalkabels voortbeweegt. De Gorge Alpine/Alpine Canyon tochten worden gehouden tussen eind november en eind april.

Tip: de tocht Gorge Alpine/Alpine Canyon kun je ook in de nacht doen. Dat maakt het nog eens extra speciaal!

Activiteiten in Saas-Fee/Saastal - tocht door een bergkloof
© Saastal Tourismus AG-Filme von draussen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Saas-Fee/Saastal.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in