Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit kun je ’s avonds allemaal beleven in de SkiWelt

© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH / Dietmar Denger

Wintersportredacteur

In de avond naar bed? Nee hoor, in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is het bijna zonde als je in de avond niet nog eens op pad gaat. Naast het grootste avondskigebied in Oostenrijk, vind je hier onder andere ook verschillende avondrodelbanen. Er is zoveel te beleven. Wat je allemaal kunt doen als je klaar bent met de 270 kilometer aan pistes die je overdag kunt skiën? Je leest het in dit artikel.

Erg leuk in de avond

Een paar activiteiten die je ook in de avond kunt doen! Tip: kleed je wat warmer aan dan overdag, de temperaturen dalen nog iets verder als de zon verdwijnt. Je wilt natuurlijk niet bevriezen, trek daarom voor de zekerheid een laagje extra aan!

Rodelen van een verlichte baan

Rodelen, daarvoor ben je in de SkiWelt ook aan het goede adres! Er zijn verschillende banen die ’s avonds en overdag geopend zijn. Deze drie zijn in de avond verlicht:

 • Rodelbaan Astberg, richting Going of Ellmau: ongeveer 3 kilometer
 • Rodelbaan Hexenritt: 3,0 kilometer
 • Mondrodelbahn: 4,0 kilometer

Meer informatie ›

Bezoek het Alpeniglu dorp

Na het event op 5 januari is het Alpeniglu dorp in SkiWelt Hochbrixen officieel geopend. Elk half uur vinden er rondleidingen door het dorp en langs de ijssculpturen plaats. Het bijzondere dorp ligt bij het bergstation van de gondelbaan Hochbrixen. 18 iglo’s, een restaurant, kerk, ijsbar en zonne-lounge zijn gebouwd op deze plek. Daarnaast zijn er internationale kunstenaars die jaarlijks prachtige sculpturen maken en tentoonstellen. Dit jaar is het thema ‘circus’ en hierop zijn de kunstwerken gebaseerd. Op donderdag- en zaterdagavond is de Igloo Magic Avond, zeker een event op te bezoeken tijdens je wintersport. Daarnaast zijn er ook nog de ICE party’s in het iglodorp elke tweede dinsdag van 16 januari tot 12 maart 2024. Speciaal voor dit event blijft de gondel Hochbrixen open van 19.00 uur tot 23.00 uur. 

Meer informatie ›

Avondje in de champagnegondel

Zoek je naar echt iets speciaal voor tijdens de wintersport? Boek dan een avondje in de champagnegondel. Dit is een hele gondel van de Hexenwasser gondellift speciaal voor jullie. Samen met een fles champagne en je gezin, geliefde of vrienden kun je twee uur lang rondzweven boven de SkiWelt. Daarbij kun je het uitzicht goed in je opnemen en een avondje ontspannen. Jullie vliegen over Söll en kunnen kijken bij het avondskiën. Avondskiën is niet inbegrepen in de prijs, maar een eenmalig ritje van de gondelbaan wel! De gondel is te boeken voor 2 tot 8 personen vrijdag tot en met zaterdag vanaf 18.30 en kost je € 195,-.

Meer informatie ›

Avondskiën in de SkiWelt

Zijn de 270 kilometer aan geprepareerde pistes waar je tussen 9.00 uur en 16.00 uur op kunt skiën niet genoeg voor je wintersport? Dan kun je van woensdag tot en met zaterdag in de SkiWelt vanaf 18.30 uur nog eens de piste op. Zowel in SkiWelt Söll als SkiWelt Brixen is het mogelijk om in de avond te skiën. Let er daarbij op dat je reguliere skipas niet geldt in de avond. Voor het nachtskiën in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental zijn er andere skipassen. Informeer bij de kassa’s of kijk op de website voor meer informatie over deze tarieven.

 • Avondskiën in SkiWelt Söll: van 18.30 uur tot 21.30 uur kun je in Söll nog eens in drie liften stappen. De gondel Hans im Glück, Hexenwasser gondel en Hexen6er stoeltjeslift zijn extra geopend in de avond. De laatste dalafdaling kan gemaakt worden om 22.30 uur. In de avonduurtjes kun je niet alleen ‘normaal’ afdalen, ook kun je nog een ritje maken door de funzone Hans im Glück. Super leuk voor de kids!

  Lengte: 10 kilometer
  Hoogteverschil: 1400 meter
  Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

 • SkiWelt Brixen by night: ook in Brixen is er een piste in de avond verlicht. Waar je moet zijn? De Schusterbühellift is elke donderdagavond vanaf 19.00 uur geopend. Bekijk de zonsondergang vanaf de piste of plan een diner bovenop de berg en daal na het etentje nog eens af. Dit is echt een bijzondere ervaring!

  Lengte: 300 meter
  Hoogteverschil: 40 meter
  Moeilijkheidsgraad: beginner

Avondje après-ski

Bij een echte wintersport hoort natuurlijk een (of meerdere) avondjes in de après-ski. In de SkiWelt zijn er meerdere plekken waar je echt nog eens los kunt gaan in de avonduurtjes. De vele hutten bieden muziekaal genot in de avond en in enkele bars gaat het feest nog in de ochtenduurtjes door. Vooral Westendorf is een geliefde plek voor après-ski voor Nederlanders. Neem er zeker eens een kijkje tijdens je volgende wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Diner in een van de berghutten

Van traditionele hutten tot moderne bergrestaurants, in de avond kun je ook uitgebreid dineren in de SkiWelt. Hoe lekker is het om een avondje te genieten van het lekkere Oostenrijkse eten onder het genot van een drankje. Samen met elkaar kun je van de gastvrijheid in de berghutten genieten en reflecteren op jullie skidag. Wat wil je nog meer?

Meer informatie ›

Dit artikel is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in