Nieuwsalert per mail ontvangen

Flinke uitbreiding wateropslag in Fieberbrunn

Een sneeuwarme winter is binnenkort nog minder een probleem voor Fieberbrunn. De liftmaatschappij investeert namelijk in een grotere wateropslag. De huidige wateropslag nabij de Streuböden-Alm moet zo’n 10 keer zo groot worden, meldt de Tiroler Tageszeitung.

Met de sneeuwzekerheid in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zit het over het algemeen wel goed, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. En Koning Winter vindt het vast niet erg om een beetje hulp te krijgen.

Uitbreiding

Op dit moment heeft het waterreservoir een inhoud van 15.000 kubieke meter. Dat is te weinig om aan de vraag naar water te voorzien in de winter, wat op z’n beurt betekent dat er minder sneeuw gemaakt kan worden. Om te kunnen garanderen dat er met kerst geskied kan worden moet er een investering gedaan worden. En om het meteen goed aan te pakken wordt het reservoir maar liefst 10 keer vergroot. Het uitgebreide reservoir heeft dan een inhoud van 150.000 kubieke meter.

Bouwstart

De start van de bouw is nu gepland voor het voorjaar van 2018. Eigenlijk zou het project al dit jaar beginnen, maar dat bleek toch niet haalbaar. Nu is er alle tijd om het project perfect te plannen. Deze zomer worden de plannen nog tot in de puntjes uitgewerkt en dan kan er volgend jaar van start.

Smeltwater

Het nieuwe reservoir wordt niet met water uit de leidingen gevuld, maar met smeltwater. De opslag zou daardoor in zo’n 30 dagen vol zitten. Niet alleen wordt er overigens geinvesteerd in het reservoir, maar ook in de overige zaken rondom sneeuwproductie. Zo komen er weer circa 35 sneeuwkanonnen bij en worden er grotere leidingen neergelegd zodat het water sneller richting de sneeuwkanonnen komt. Het totale kostenplaatje voor de liftmaatschappij van Fieberbunn: zo’n 7 miljoen euro.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in