Nieuwsalert per mail ontvangen

FIS wil alle wedstrijden in Rusland schrappen

Voor Rusland lijkt er voorlopig nog geen einde te komen aan de doping gevolgen. Wederom staat het land op scherp, want de FIS wil alle officiële Russische competities gaan schrappen. Een drama voor de Russische sportwereld en voor de sporters.

Na het doping drama tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 heeft Rusland te maken met verschrikkelijke gevolgen. Bij alles wat zij doen wordt extra alert gecontroleerd en sommige organisatie willen de Russen helemaal uitsluiten voor deelname. Zo ook de FIS, die met een statement naar buiten is gekomen. De President van de FIS, Gian-Franca Kasper heeft laten weten alle Russische wedstrijden te verwijderen van de kalender. Hierdoor staat Rusland wederom buitenspel.

Doping in de sport is al een langere periode gespreksonderwerp nummer een. Niet zo zeer het dopingschandaal zelf is het grote probleem, maar meer het feit dat ook de Russische regering betrokken was bij het overtreden van de regels. Dit maakt het probleem nog erger, waardoor veel organisaties Rusland helemaal willen uitsluiten als land voor sporten. Niet alleen de FIS heeft het over dit onderwerp. Ook het IOC bespreekt de mogelijkheden en is nog extremer wat betreft de gevolgen. Zij willen het namelijk net zoals bij atletiek gaan aanpakken, waardoor Russische topsporters helemaal niet meer terecht kunnen in Rusland. Geen internationale sporten meer in Rusland als het aan het IOC ligt.

Het gevolg is dat de FIS alle Russen per individu gaat controleren op het gebruik van doping. Aan het einde van deze maand worden de onderzoeksgegevens gepresenteerd en gaat er door de FIS snel gehandeld worden. Spannende momenten voor sporters, want van deze resultaten hangt een hele hoop af!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in