Nieuwsalert per mail ontvangen

© Paola Baldacci via Pixabay

Filmfragment: James Bond op de ski’s in FOR YOUR EYES ONLY

Wintersportredacteur

De echte Bond- en skiliefhebber kan deze filmscene niet vergeten zijn: de achtervolging op de ski’s in de film FOR YOUR EYES ONLY. In de uit 1981 stammende film laat de spion z’n skikunsten zien in een spannende afdaling. Tijd om er nog eens van te genieten!

In FOR YOUR EYES ONLY is het Roger Moore die 007 speelt. In een spannende film, die zich onder andere afspeelt in Italië, komt het zover dat hij wordt achtervolgd op de piste. Wintersportliefhebbers die dit deel van de film niet kennen, moeten ‘m zeker even zien.

James Bond op ski’s in Cortina

De scene waar het om gaat, is opgenomen in Cortina d’Ampezzo. De schans is al lang niet meer in gebruik, maar het skidorpje is nog steeds erg populair. Geniet even mee van een paar spannende minuten!

James Bond museum

FOR YOUR EYES ONLY is niet de enige Bond film waarbij de bekende spion in de sneeuw te vinden is. In Sölden is zelfs een heel tof James Bond museum op de top van de berg geopend. Ik was daar vorig jaar en vond het zeker een bezoekje waard. Misschien iets voor tijdens je volgende wintersport?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in