Nieuwsalert per mail ontvangen

Eric Wesolovski, de dansende liftbediende

Al skiënd kom je tijdens een tochtje aardig wat liften tegen. Pannenkoekenliften, ankerliften, stoeltjesliften en gondels kunnen je pad kruizen. Elk van deze liften heeft minimaal één liftbediende. Wat opvalt is het verschil in instelling tussen deze personen. Waar de één je elke dag hartelijk begroet en je graag helpt, is de ander een heel seizoen chagrijnig en doet hij zijn best om op een dag zo min mogelijk te doen. Als manager van een skigebied hoop je natuurlijk alleen maar op het eerste type werknemers. Ski Sundown in Connecticut heeft er in ieder geval een positieve uitzondering op de regel: Eric Wesolovski.

Een baan als liftbediende lijkt niet iedereen een leuke job. Je dag bestaat voornamelijk uit stilzitten en goed opletten of er niemand uit de lift valt. Het is des te belangrijker om er zelf iets van te maken om de dag sneller voorbij te laten gaan. Dat is dan ook precies wat Eric doet: zijn dag is één groot dansfeest. Hip-hop, 90’s, pop, alles behalve metal laat hem zijn beste moves showen. “Ik heb al vele bijnamen gekregen, bijvoorbeeld the dancing liftie, boom box boy en music man. Ik ben een harde werker, heb veel plezier in mijn werk en mensen genieten van mijn dans- en zangkunsten. Bovendien gaat de tijd op deze manier erg snel voorbij.”

9news.com heeft een korte reportage van Eric in actie gemaakt. Tot nog toe is hij de enige bekende dansende liftbediende. Wie kent er meer?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in