Nieuwsalert per mail ontvangen

Eric Pollard ontwerpt nieuwe poederski: de Pescado

Pro skiër Eric Pollard ontwerpt al jaren ski’s voor producent LINE en ook dit jaar vind je weer enkele ski’s van zijn hand. De Pescado is dit seizoen zijn masterpiece. Een unieke ski met een achterkant als een vis. Vandaar de naam Pescado, dat vis betekent in het Spaans. 

Pollard was een van de eerste skiërs die het achteruit skiën introduceerden in de diepe sneeuw. Mede dankzij zijn invloed worden op dit moment bijna alle poederski’s met twee ‘voorkanten’ gebouwd. Toch brengt dat ook nadelen met zich mee, erkent de skipro. Vandaar dat hij dit jaar heeft gekozen voor een directionele ski, oftewel een ski die gemaakt is om één kant op te gaan.

Pescado

“Het ontwerpen van een ski waarmee je zowel voor- als achteruit kunt skiën, beperkt het vermogen van de ski om vooruit te skiën,” vertelt Pollard in de video. Dat klinkt logisch. Vergelijk het met de vorm van een auto. Die is perfect gestroomlijnd en getest in de windtunnel om vooruit te rijden, maar achteruit zal de auto in de windtunnel een stuk minder goed presteren. In deze ski zijn ook alle aspecten zo gevormd om vooruit te skiën, net zoals bij de meeste pisteski’s.

 

Wat de ski opvallend maakt is zijn staart, die veel weg heeft van de staartvin van een vis. Deze constructie komt al vaker terug in surfboards en snowboards, maar in ski’s is deze niet gebruikelijk. Eerder werd de techniek bijvoorbeeld gebruikt in de Elan 1111 Quad One uit 2008. De ervaring schijnt uniek te zijn. Wij zijn heel benieuwd of dit de nieuwe trend wordt. Meer specificaties van de ski vind je hieronder.

Specificaties:
Breedte onder voet mm: 125
Lengte: 180
Afmetingen in mm: 158-125-147
Radius m: 19 (180 cm)
Stance mm: -80
Gewicht: 1950 g per ski (180)
Profiel mm: 20-4-1

line ski

Technieken:
– Partly Cloudy Core™
– Bamboo Sidewall
– Early Rise™
– Early Taper™
– Fivecut™
– Symmetric Flex™
– Thin Tip™

Video:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in