Nieuwsalert per mail ontvangen

Enige pure zomerskigebied van de Alpen sluit vanwege hittegolf

Het is warm in de Alpen. Te warm. Voor zonaanbidders is dat prima, maar voor de gletsjers niet. Voor het enige skigebied van de Alpen dat alleen in de zomer geopend is (en in de winter niet), is de hitte teveel geworden. Het sluit tot nader order.

Passo dello Stelvio

Het skigebied waar we het over hebben is Passo dello Stelvio. De naam zegt het al, het skigebied ligt op de Stelvio pas. In de winter ligt er teveel sneeuw om het skigebied altijd te kunnen bereiken en daarom is het alleen in de zomer geopend. Vanwege de aanhoudende hitte is er op dit moment echter niets meer over van de sneeuw en moeten de topsporters die er normaal gesproken trainen verkassen naar een ander skigebied.

Videoverslag

De Belgische nieuwszender VRT deredactie.be liet in de onderstaande video zien hoe slecht het gesteld is met de condities in het skigebied. Zoals je ziet is er nog maar weinig sneeuw over. Ook werd gesproken met de manager van het skigebied. Hij vertelt: “Er is de afgelopen drie jaar heel weinig sneeuw in de Alpen gevallen. En met de extreme hitte van de afgelopen twee weken zijn er problemen op het hoogste deel van de gletsjer, waar in de zomer geskied wordt.” Vanaf dit weekend werd het zomerskiën stopgezet.

Skiën in de zomer

Alhoewel Stelvio het enige skigebied is dat alleen in de zomer is geopend, zijn er ook andere skigebieden die in de zomer zijn geopend. Die zijn echter ook in de winter geopend. Als je wilt kun je op dit moment bijvoorbeeld ook skiën op de Hintertuxer Gletscher.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in