Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eerste webcams sneeuwen vol in de wintersportlanden

Wintersportredacteur

Op dit moment is er een weeromslag aan de gang in sommige skigebieden. Je kunt of nog van de blauwe lucht genieten of de sneeuwwolken komen tevoorschijn vandaag. Er komt een dik pak sneeuw aan en op de webcams zijn de eerste vlokken al te zien. Waar het op dit moment al sneeuwt en in welke delen het stevig gaat sneeuwen de komende dagen? Dat lees je in dit artikel!

Waar gaat het sneeuwen?

Vandaag valt er in enkele skigebieden in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland al wat sneeuw, maar serieuze hoeveelheden worden pas verwacht vanaf donderdag. Dan kan er in verschillende skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Duitsland (met name de Allgäu) meer dan een meter sneeuw vallen tot het weekend. Ook Italië profiteert van de dump, maar de hoeveelheden zijn minder groot. De sneeuwval wordt veroorzaakt door zeer vochtige Noordzeelucht die tegen de noordkant van de Alpen botst.

In grote delen van Italië en Frankrijk blijft het wel gewoon zonnig en prachtig wintersportweer. Vooral in Oostenrijk, Zwitserland en enkele skigebieden in Duitsland zal het echt gaan dumpen de komende dagen.

› WEERBERICHT: meer dan één meter sneeuw onderweg naar de Alpen

Eerste vlokken op de webcams

De eerste sneeuw is dus gevallen! Sneeuwt het in het skigebied waar jij op dit moment bent? Of kun je nog even genieten van de prachtige blauwe lucht boven de piste? Op de Mölltaler Gletscher is het zo stormachtig dat het skigebied vandaag gesloten is. In de onderstaande skigebieden is de eerste sneeuw gespot op de webcams:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in