Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijks gletsjerskigebied vandaag gesloten vanwege storm

Wintersportredacteur

Het weer lijkt al een beetje te veranderen in de wintersportlanden. Van mooi en zonnig slaat het de komende dagen om naar stormachtig en sneeuwrijk. De meeste sneeuw wordt verwacht vanaf donderdag, maar ook vandaag valt er al de nodige neerslag. Ook waait er een harde wind en daarom blijven de liften op de Mölltaler Gletscher vandaag gesloten voor wintersporters.

Mölltaler Gletscher dicht

Op de website en social media kanalen laat de Mölltaler Gletscher weten dat het vandaag niet veilig genoeg is om te kunnen wintersporten. Er waait een te harde wind en de voorspellingen laten geen afname van dit stormachtige weer zien. Het zal de hele dag mistig, bewolkt en sneeuwrijk blijven, met harde windstoten.

De voorspellingen voor de komende dagen

Zoals je al in ons weerbericht van gisteren kon lezen, is er heel veel verse sneeuw op komst voor de noordkant van de Alpen. Met name in Oostenrijk kan het behoorlijk gaan dumpen. Ook op de Mölltaler Gletscher zal het de komende dagen tekeer gaan. Vandaag begint het al te sneeuwen en komen er enkele centimeters bij op de piste. Vanaf donderdag gaat ook hier volgens de huidige voorspellingen tot één meter verse sneeuw vallen. Het blijft stormachtig tot het weekend, dan zal de sterke wind en sneeuwval weer afnemen.

Wanneer er weer geskied kan worden op de Mölltaler Gletscher is nog niet bekend. We hopen voor de wintersporters die op dit moment in de Alpen zijn, dat het weerbeeld niet veel andere skigebieden dwingt dezelfde beslissing te maken. Het moet natuurlijk wel veilig blijven op de bergen! We houden je op de hoogte.

Webcams van vandaag

Op de webcams van de Mölltaler Gletscher zie je vandaag niet veel meer dan bewolking en sneeuw. Met deze plaatjes kunnen we goed begrijpen waarom de beslissing voor het tijdelijk sluiten van het skigebied gemaakt is. Het ziet er guur uit vandaag op de Mölltaler Gletscher:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in