Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eerste skigebied onderuit na slechte winter

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Dat de afgelopen winter geen beste winter was voor Oostenrijk kan niemand ontgaan zijn. Voor ons wintersporters is het vervelend dat de sneeuw niet optimaal is, maar voor skigebieden komt een slechte winter veel harder aan. Helemaal voor de kleine en lager gelegen skigebieden die dan geen of weinig kunstsneeuw kunnen produceren. Het skigebied Lammeralm ging er dit jaar aan ten onder.

Gisteren vroeg het skigebied faillissement aan nadat het afgelopen seizoen een gigantisch verlies heeft geleden. De cijfers die naar buiten zijn gebracht zeggen alles. De verkoop van liftpassen leverden het kleine gebied net aan € 15.000,- op, terwijl daar € 280.000 aan vaste lasten tegenover stonden. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat hier iets mis gaat. Het beherende bedrijf Liquid Sports GmbH sprak nog met investeerders, maar die schoten niet ten hulp.

De Lammeralm, met 8,8 kilometer aan piste, een stoeltjeslift en twee sleepliften blijft zoals het er nu naar uitziet volgend jaar dus dicht. Laten we hopen dat de volgende winter een stuk beter is, zodat andere skigebieden het hoofd wel boven water kunnen houden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in