Nieuwsalert per mail ontvangen

Eerste lawineslachtoffer van dit seizoen een feit

Het eerste lawineslachtoffer van het winterseizoen 2014-2015 is een feit. In Montana, USA, is een man op een snowmobile onder een lawine terecht gekomen en heeft het ongeluk niet overleefd. De 31 jarige man uit North Dakota was samen met zijn vriend buiten de piste toen hij werd onderschept door een lawine. In totaal heeft de man 20 minuten zonder zuurstof gezeten en werd door zijn vriend twee meter onder de sneeuw gevonden. 

Bij aankomst van de hulpdiensten was het slachtoffer al overleden en kon er geen verdere hulp meer geboden worden. Beide personen waren voorzien van de juiste lawine preventie materialen en staan in het gebied bekend als ervaren snowmobilers. De lawine had een breedte van 100 meter en een lengte van 150 meter. Met dit ongeval is de man het eerste lawineslachtoffer van het winterseizoen.

De autoriteiten waarschuwen momenteel voor de lawinegevaren die momenteel op de loer liggen. Er is de afgelopen periode veel sneeuw gevallen en op die moment waait het erg hard. Afgelopen week was het ook al raak in Brighton Resort, waarbij een man ternauwernood gered kon worden door de hulpdiensten.

skilerareninformatie

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in