Nieuwsalert per mail ontvangen

Eerste D-Line skilift ter wereld opent bijna in Hochfügen

In Hochfügen staat de nieuwe Waidoffen stoeltjeslift klaar om in gebruik genomen te worden. Het skigebied is het eerste skigebied ter wereld dat gebruik maakt van de D-Line lift van Doppelmayr.

Volgend weekend wordt de ‘gadget’ voor het eerst gebruikt door wintersporters. De zespersoons stoeltjeslift is hypermodern en beschikt over de nieuwste snufjes. De lift heeft ergonomische zitjes, stoelverwarming, ultralichte kappen en een zogenaamde ‘auto-lock’. Deze auto-lock functionaliteit zorgt ervoor dat kinderen niet uit de skilift kunnen vallen. De D-Line is een technisch hoogstandje van de liftbouwer Doppelmayr en de lift is dan ook een paradepaardje voor het bedrijf.

De zitjes in de lift zijn vijf centimeter per stuk breder dan de standaard zitjes, wat voor lekker wat ruimte zorgt. Ook de balken waarop je je ski of snowboard neerzet zijn breder dan normaal, wat vooral voor snowboarders een stuk relaxter is. Wat ons betreft is de auto-lock de beste technologie die de lift heeft. De veiligheidsbeugel past zich qua hoogte aan de passagier aan, waardoor kids niet meer onder de beugel door kunnen glijden. Ook gaat de lift automatisch open. Dit maakt het mogelijk dat één volwassene vijf kinderen mee omhoog kan nemen. Ideaal voor skiklasjes dus! Ook leuk is dat het dak van het bergstation voorzien is van zonnepanelen.

Door de nieuwe Waidoffen lift kunnen een derde meer gasten in de helft van de tijd omhoog geholpen worden. De rit van 1.995 meter naar 2.313 meter duurt minder dan vier minuten. Het skigebied heeft overigens laten weten op 19 en 20 november al een weekendje vervroegd open te gaan. Dus mocht je niet kunnen wachten, dan kun je daar heen.

schermafbeelding-2016-11-10-om-11-56-51schermafbeelding-2016-11-10-om-11-56-18schermafbeelding-2016-11-10-om-11-56-33schermafbeelding-2016-11-10-om-11-56-39

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in