Nieuwsalert per mail ontvangen

Een skilift die draait op biogas?

Het vroegtijdig smelten van gletsjers, het stijgen van de boomgrens in de bergen, het stijgen van de zeespiegel en het oplopen van de temperaturen. Allemaal gevolgen van de opwarming van de aarde. Veel bedrijven proberen zich te onderscheiden door zich te richten op het duurzaam produceren van producten en laat dat duidelijk blijken in de marketing en communicatie uitingen. Opvallend is dat tot nu toe nog niet veel skigebieden zich op die manier profileren in de marketing en communicatie naar de wintersporters. Het skigebied Killington, in de Amerikaanse staat Vermont, doet dit wel, maar wel op een hele innovatieve manier…

Waar de Nederlanders met biogas en het ontwikkelen van energie al ver waren, heeft Amerika dat nu ook ontdekt. In de staat Vermont, resort Killington, is een skilift ontwikkeld die draaiende wordt gehouden met koeien poep. De elektriciteit van de K-1 Express Gondola wordt opgewekt met het methaangas dat afkomstig is uit koeienpoep. In de Amerikaanse staat noemen ze het project; “Cow Power Program”. In totaal zijn er 13 boerderijen bij het project aangesloten en moeten dagelijks zorgen voor 300.000 liter mest. (bron: onthesnow.com)

Misschien worden de Milka koeien over een paar jaar niet meer alleen gebruikt voor het maken van de overheerlijke chocolade, maar zijn zij ook een groot producent van duurzame energie.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in