Nieuwsalert per mail ontvangen

Een goede dag voor Duitsland

Vandaag hebben de mannen en vrouwen wederom gestreden voor punten in de World Cup en daarbij heeft het Duitse team goede zaken gedaan. In het Zwitserse Wengen won Felix Neureuther en Viktoria Rebensburg liet op Italiaanse bodem in Cortina d’Ampezzo de concurrentie achter zich. Het was in beide dorpen een ware krachtmeting, met tijden die dicht bij elkaar lagen.

Na de eerste run op de slalom was de gehele top 15 nog op minder dan een seconde afstand van de leider, Marcel Hirscher. De temperaturen in Zwitserland schoten vandaag omhoog wat leidde tot een langzaam parcours. De skiers moesten hard werken om toch wat snelheid te genereren. Neureuther klokte na de tweede run een totale tijd van 1.50.53, 21 honderdste voor Hirscher. Met een miniem verschil van 4 honderdste met Hirscher mocht Kostelic als derde het podium betreden.

In de Super G voor de vrouwen waren de verschillen niet groter. Rebensburg nam met een tijd van 1.16.45 wel degelijk afstand van de nummer 2, Schmidhofer, maar het verschil tussen de nummer 2 en 3 was een stuk kleiner. Schmidthofer kwam de finish over na 1.16.78 en Maze werd derde na een tijd van 1.16.79 te hebben geskied. Ook de vrouwen hadden last van een langzaam parcours, waarvan sneeuwval de oorzaak was.

Winnares van vandaag: Viktoria Rebensburg (Bron: FISalpine.com)

De volgende World Cup wedstrijd wordt gehouden in Kitzühel, Oostenrijk op 25 januari. De mannen staan dan om 11.30 aan de start van de Super G.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in