Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

Duitsers grappen: “verbod voor Nederlanders op Oostenrijkse wegen”

Wintersportredacteur

De sneeuwval heeft de afgelopen dagen voor chaos gezorgd. Reden voor onze Duitse collega’s om grappen te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben er smakelijk om gelachen. Het gaat om dit ‘Speldachtige’ artikel van Skinachrichten.de, waarin te lezen is dat Nederlanders per direct een autorijverbod hebben in Oostenrijk. De gele kentekens zouden namelijk statistisch gezien voor de meeste ongevallen zorgen. Het artikel wordt al massaal gedeeld in Duitsland, dus we delen ‘m graag met jullie.

We vertalen het artikel even in het Nederlands, zodat jullie ook weten waarom we niet meer welkom zijn op de Oostenrijkse wegen. Dank Max, voor de inspanning! Weet dat jullie ook per direct niet meer welkom zijn op onze stranden, want al die gaten moeten we gedurende de winter weer opvullen en dat kost de Nederlandse belastingbetaler veel teveel geld. Een petitie is gestart om alle Duitse kentekens rondom de kustlijn te weren.

Het artikel van Skinachrichten.de

Spoedmelding: Oostenrijks Ministerie van Verkeer legt rijverbod voor Nederlander op

Na talrijke ongevallen op de Oostenrijkse snelwegen en provinciale wegen trekken de autoriteiten hun conclusies. Bij het bekijken van de ongevallenstatistieken werd duidelijk dat de meeste ongevallen door Nederlandse staatsburgers worden veroorzaakt. Daarop werd per direct een rijverbod voor alle auto’s met een geel kenteken opgelegd. 

Zonder sneeuwkettingen, vaak overbeladen en een onverstaanbare uitspraak van het Duits – zo beschreven talrijke verkeerscontroleurs de Nederlandse autobestuurders de afgelopen dagen. Politiechef Armin Müller uit Kufstein: “Veel van onze gasten uit Nederland komen gewoon totaal onvoorbereid naar ons sneeuwrijke land. Daarom moeten wij ze vanaf vandaag aan de grens weigeren.”

 

Autotransporteurs overnemen de rit vanaf de grens
Natuurlijk komt de Oostenrijkse regering niet enkel met verboden, maar ook met creatieve oplossingen. Vanaf de grens staan vanaf vandaag autotransporteurs klaar. Nederlanders die tegengehouden worden moeten zich melden bij de juiste autotransporteur, die op bestemming zijn geordend. Auto’s worden vervolgens opgeladen en naar de skigebieden gebracht. De gasten mogen blijven zitten. Müller: “Zo slaan we twee vliegen in één klap. Aan de ene kant wordt werkgelegenheid in Oostenrijk gecreëerd, aan de andere kant blijven de toegangswegen tot de skigebieden vrij van ongelukken.”

Nederlander blij over alternatief transport
Guus Vermeer en zijn zevenkoppige familie waren vandaag een van de eersten op weg naar Flachau: “Bij deze wegcondities zijn wij werkelijk opgelucht dat ons transport overgenomen wordt. Zelfs voor onze caravan was nog plaats.” Per Nederlands voertuig vraagt de transportonderneming een prijs van 50 euro aan de autobezitter. Dat is natuurlijk goedkoper dan de 1.000 euro boete die de Nederlander moet betalen als hij zelfstandig op de Oostenrijkse wegen rijden wil.

Duitsers maken geen grappen

Max, je hebt ons verbaasd. En wij maar denken dat Duitsers geen grappen maakten. Dat zei je immers laatst nog in je weerbericht. Moeten we dat dan ook maar niet meer geloven? Oh, en nog een vraagje: wil je de komende keer als ik je tegenkom een beetje doorrijden de bergpas op in plaats van om je heen kijken en genieten van het uitzicht en remmen omdat er een tegenligger aankomt die er gemakkelijk langs past? Vielen Dank!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in