Nieuwsalert per mail ontvangen

Drie uit drie voor Tina Maze

Met de overwinning van de Reuze Slalom vandaag kan Tina Maze terugkijken op een zeer succesvol weekend. Hiermee liet zij Viktoria Rebensburg en Tessa Worley achter zich. De omstandigheden in St. Moritz waren vandaag uitstekend te noemen. Een goed gestoken parcour in combinatie met blauwe lucht, ideaal voor het neerzetten van een goede tijd. Waar Rebensburg vorig jaar nog winnaar was van de Reuze Slalom wedstrijd moest zij met een verschil van 0.08 seconden als tweede het podium betreden. Tessa Worley werd derde.

“Ik ben zeer tevreden met mijn resultaat vandaag en dat ik het heb gepresteerd om zo dicht bij Maze te eindigen. Ik ben op de goede weg en verbeter elke training mijn techniek. Uiteraard had ik liever de eerste plek ingenomen, maar die zal nog wel komen dit seizoen.” aldus Rebensburg.

Worley heeft haar eerste podiumplek van het seizoen te pakken. “Ik ben tevreden over mijn werk van vandaag op de Reuze Slalom. Ik wist dat ik een podiumplek kon halen vandaag. In de tweede run moest ik een goede tijd neerzetten om dichtbij Maze te blijven. Hopelijk gaan er dit seizoen meer podiumplekken volgen” aldus Worley.

Door de enorme kou waren de omstandigheden lastig in St. Moritz. De sneeuw was hard en hobbelig en daardoor lastig in te schatten.

Tina Maze heeft met de overwinningen van dit weekend de leiding genomen in het FIS World Cup overal klassement.

Punten overal klassement top drie:

  1. Tina Maze:     677 punten
  2. Maria Hoefl Riesch:   443 punten
  3. Lindsey Vonn:     414 punten

Volgende week leggen de vrouwen in Val d’Isere de Super G en Downhill af.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen…

Bron: Fisalpine.com

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in