Nieuwsalert per mail ontvangen

Drie personen gered nadat zij de weg kwijt waren

Kennis van het skigebied is geen overbodige luxe, zo blijkt vrijdag. Een Engels echtpaar moest gered worden door de hulpdiensten omdat zij per ongeluk buiten de piste terecht kwamen en zichzelf niet konden redden. Ook een Duitser moest in St. Gallenkirch uit de vrije skiruimte geholpen worden nadat hij de weg kwijt was. 

De man en vrouw van 59 en 63 jaar oud waren vrijdagmiddag in Lech op skiroute 44 onderweg. Beide skiërs kenden het gebied niet en volgden daarom een groep die een paar honderd meter voor hen aan het skiën waren. Halverwege de afdaling verloren zij deze groep uit het oog, net als de skiroute. Volgens de politie kwamen ze daardoor buiten de gezekerde pistes terecht.

De Britten konden zichzelf niet meer redden en waren al flink uitgeput toen zij telefonisch een noodoproep afgaven. Met behulp van de politiehelikopter werden zij uiteindelijk gered.

De 33-jarige man uit Duitsland was rond 15.30u alleen buiten de piste onderweg in het skigebied Silvretta Montafon. De politie bericht dat hij ongewild terecht kwam op een zeer lastig te skiën helling en hij niet meer verder kon. Nadat hij de pisteredding inschakelde ging er een pisteredder naar hem op zoek, maar die kon hem niet vinden. Beide mannen werden zonder kleerscheuren gered door een helikopter.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in