Nieuwsalert per mail ontvangen

© Poederbaas

Dit zijn de Nederlands Kampioenen Freeride 2020

Wintersportredacteur

Deze week vond het NK Freeride plaats in het Oostenrijkse Kappl. Het was, net als vorig jaar, onderdeel van het Poederbaas Freeride Festival. De omstandigheden waren niet ideaal en even leek het erop dat het niet doorging, maar na wat aanpassingen in het programma ging het allemaal toch door. Benieuwd wie zichzelf tot Nederlands Kampioen Freeriden kroonden?

Geen ideale omstandigheden

De weersvoorspellingen zagen er maandag nog goed uit, maar dat viel toch tegen. Dinsdagmiddag viel er ruim 20 cm verse sneeuw en daarna steeg de temperatuur. Hierdoor werd de sneeuw heel zwaar en waren de sneeuwcondities allesbehalve ideaal om te freeriden. Even leek het er zelfs op dat de wedstrijd niet door zou gaan, maar na veel overleg en het uitstellen van de start, besloot de organisatie toch om de wedstrijd door te laten gaan. De wedstrijd werd gereden op een nieuwe locatie, waar in januari ook de Junior Freeride World Tour plaatsvond.

Meteen de finale

Volgens de oorspronkelijke planning zouden afgelopen woensdag de qualifiers gereden worden, waarna vandaag de finale op het programma stond. De weersverwachting en sneeuwcondities lieten het echter niet toe om twee keer een wedstrijd te rijden. Daarom besloot de organisatie om van de qualifiers meteen de finale te maken. Het was een spectaculaire wedstrijd, waarbij de jury het nog flink lastig kreeg.

Nederlands Kampioenen Freeride 2020

Met 96 deelnemers was het deelnemersveld groter dan ooit. In de categorieën Ski Man, Ski Vrouw, Snowboard Man en Snowboard Vrouw kwamen een aantal verrassende winnaars naar boven. In de categorie Ski Man kon Loïc Isliker zijn titel van vorig jaar succesvol verdedigen, maar het scheelde slechts 2 punten met de nummer twee. Wel een verrassende winnaar in de categorie Ski Vrouw. Hier kon Geertje Derksen, meervoudig Nederlands Kampioen Alpineskiën, nu ook de titel Nederlands Kampioen Freeriden achter haar naam schrijven.

Ook het podium van de categorie Snowboard Man kende alleen maar nieuwe gezichten. Hier won Sebastiaan Vreeken, die vorig jaar nog als 15e eindigde. Tot slot stond in de categorie Snowboard Vrouw Christel van der Wal op het hoogste podium.

Uitslag Nederlands Kampioenen Freeride 2020

Hieronder een overzicht van de top drie per categorie, met daarachter het aantal punten van de jury:

Ski Man

 1. Loïc Isliker (94,5 punten)
 2. Timo Hermeler (92,5 punten)
 3. Simon Gommers (79 punten)

Ski Vrouw

 1. Geertje Derksen (75 punten)
 2. Iris van der Zande (60,5 punten)
 3. Karin Kuipers (55 punten)

Snowboard Man

 1. Sebastian Vreeken (80 punten)
 2. Stefan van der Putten (78 punten)
 3. Jelle Lautenbag (74 punten)

Snowboard Vrouw

 1. Christel van der Wal (78 punten)
 2. Lotte Kavelaars (70 punten)
 3. Iris van der Zande (65 punten)

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in