Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit wil je weten over Dolomietenregio Seiser Alm in Zuid-Tirol

© IDM Südtirol/Helmuth Rier

Wintersportredacteur

De Dolomietenregio Seiser Alm bestaat uit Kastelruth, Seis am Schlern, Völs am Schlern, Tiers am Rosengarten en Seiser Alm. In deze bestemmingen valt veel te doen en beleven in de winter. Van unieke evenementen tot heerlijk eten, alternatieve activiteiten en prachtige plekken. Het grote skigebied is niet het enige wat je wilt ontdekken tijdens je vakantie in deze regio. Hier vind je alle belangrijke tips en weetjes op een rijtje.

Evenementen in de regio

Elk jaar worden er verschillende grote evenementen georganiseerd in de Dolomietenregio Seiser Alm. Hier zijn enkele hoogtepunten die je echt niet wilt missen:

EventWanneer?Wat?
Swing on Snow13 tot 15 maart 2024
20 tot 22 maart 2024
Muziek en wintersport komen samen bij ‘Swing on Snow’ in de Dolomietenregio Seiser Alm. In de hutten op de pistes en in restaurants in de dalen hangt er een geweldige sfeer tijdens dit evenement. Diverse muziekgroepen halen hun instrumenten tevoorschijn om wintersporters te vermaken. Voor de 16e editie is er een kleine wijziging in het programma! Het evenement wordt namelijk twee keer georganiseerd, gedurende drie dagen per keer. Dat betekent twee keer zoveel kans om dit gezellige evenement mee te maken.
Moonlight classic25 januari 2024Eind januari wordt er een bijzondere langlaufwedstrijd georganiseerd. Deelnemers langlaufen 15 of 30 kilometer in het donker!
KerstmarktenTussen 2 december 2023 en 7 januari 2024Als je hier tijdens de kerstperiode bent, moet je zeker eens een kijkje nemen op de kerstmarkten. Wat een bijzondere sfeer en ervaring! Zowel in Kastelruth als in Völs am Schlern worden jaarlijks kerstmarkten opgebouwd.
Early bird skiën met ontbijt6, 13, 20, 27 maart en 3 april 2024Op vijf woensdagen in het voorjaar zijn er drie skiliften afwisselend extra vroeg geopend. Vanaf 7.00 uur kun je Early Bird skiën en ’s ochtends met instructeurs de omgeving verkennen. Om 9.00 uur staat er een ontbijt klaar in een berghut, zodat je na inspanning kunt ontspannen.

Heerlijk eten in Dolomietenregio Seiser Alm

Een pauze tijdens je wintersport in de Dolomietenregio Seiser Alm is niet alleen een must om bij te komen en te genieten van de prachtige omgeving, maar ook om te proeven van de heerlijk Zuid-Tiroolse gerechten. Er zijn veel berghutten met terrassen waar je kunt bijtanken in de zon. Vanaf de piste loop je zo een eetgelegenheid binnen. Of je nu zin hebt in culinaire hoogstandjes of traditionele gerechten met lokale producten, je hebt volop keuze. Wat dacht je van dumplings, Herrengröstl, Kaiserschmarrn of Buchteln?

Extra tips

Naast skiën zijn er verschillende andere activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een wintersport in de Dolomietenregio Seiser Alm. Je kunt bijvoorbeeld de omgeving verkennen met winterwandelen of rodelen. Daarnaast zijn er ook bijzondere plekken om te ontdekken, zoals het Prösels Castle.

80 km aan langlaufloipes

Tussen 1800 en 2200 meter kun je langlaufen op vele loipes. Deze 80 kilometer aan loipes worden in het winterseizoen geprepareerd. De regio is niet alleen geschikt voor beginners en lichtgevorderden, maar ook voor gevorderde langlaufers. Verschillende internationale teams komen hier jaarlijks om te trainen voor wedstrijden.

Rodelen van 6 verschillende banen

Rodelen doe je hier op 6 verschillende rodelbanen. Naar het beginpunt van de rodelbaan kun je te voet of met een van de skiliften. Er zijn zes rodelbanen om te rodelen in Dolomietenregio Seiser Alm. Op de Seiser Alm kun je starten bij de rodelbanen Icaro-Monte Piz, Puflatsch, Molignon of Zallinger. In Tiers am Rosengarten start de St. Zyprian en in Völs am Schlern de rodelbaan Hofer Alpl Hut. De afdalingen variëren in lengte en moeilijkheidsgraad.

Bezoek Prösels Castle

Als je een dagje niet eindeloos wilt afdalen, kun je de geschiedenis van de Dolomietenregio Seiser Alm ontdekken. Prösels Castle is elke donderdag geopend voor bezoekers in de winter, van januari tot maart. Tijdens een rondleiding kun je van alles leren over deze bijzondere plek. Het kasteel dateert uit 1200 en heeft een rijke geschiedenis. Bovendien zijn er drie verschillende tentoonstellingen te bekijken tijdens je bezoek.

Ga eens sneeuwschoenwandelen of winterhiken

De prachtige omgeving in de Dolomieten leent zich perfect voor een wandeling door de sneeuw. Tussen de pieken van de Langkofel, Plattkofel, Schlern en Rosengarten kun je genieten van een sneeuwschoenwandeling of winterse wandeling. In de omgeving zijn er 50 kilometer aan sneeuwschoenwandelpaden en 60 kilometer aan geprepareerde winterwandelpaden. Je wandelt hier door een prachtig natuurreservaat. Het beste is om je wandeling te combineren met een tussenstop in een van de vele hutten in de Dolomietenregio Seiser Alm.

Meer over Dolomietenregio Seiser Alm

Al overtuigd dat je op wintersport wilt naar deze regio? Alle informatie voor je verblijf, reis en nog veel meer over de bestemming lees je op de website van Dolomietenregio Seiser Alm.

➡️ Naar de website van Dolomietenregio Seiser Alm

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de regio Südtirol en bestemming Dolomietenregio Seiser Alm.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in