Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

Dit weekend op tv: World Cup-opening Sölden

Wintersportredacteur

Thuisblijven is het advies van de overheid en dat nemen wij dit weekend ter harte. Natuurlijk hadden we liever in Sölden zelf gestaan, maar we volgen de World Cup-opening bij gebrek aan beter op tv. Dit bericht is even een herinnering voor jou: dit weekend kijk je eindelijk weer naar de heerlijke skisport op tv.

Traditiegetrouw wordt in Sölden het World Cup-seizoen voor de alpineskiërs geopend met de reuzenslalom. Op de Rettenbach gletsjer komen de beste skiërs ter wereld dit weekend naar beneden knallen.

Eerder dan gepland

De World Cup-opening vindt een week eerder dan gepland plaats, omdat deze op die manier veiliger gehouden kan worden. Door de eerdere opening kan de Rettenbach gletsjer enkel voor de wedstrijd geopend worden. De gewone wintersporter is dit weekend niet welkom aan die kant van het skigebied. Om de World Cup-wedstrijden in deze pandemie veilig te laten verlopen, wordt er tevens geskied zonder publiek. Slechts een handjevol mensen mogen de wedstrijd vanaf de zijlijn toezien, waar normaal duizenden mensen in het stadion op de gletsjer de wedstrijd aanschouwen en de topsporters aanmoedigen.

Programma World Cup Sölden 2020

Vind jij het ook zo lekker om voor de tv dit spektakel te aanschouwen? Zorg dan dat je dit weekend op tijd inschakelt. Er wordt geracet op de bekende tijden.

Zaterdag 17 oktober 2020 – Reuzenslalom vrouwen
10.00 uur: eerste run
13.00 uur: tweede run

Zondag 18 oktober 2020 – Reuzenslalom mannen
10.00 uur: eerste run
13.00 uur: tweede run

Volg de World Cup 2021 opening live op tv

Zoals gewoonlijk zendt Eurosport de World Cup opening live uit. Vanaf 09.50 uur is de eerste run van de vrouwen zaterdag te volgen. Voor de tweede run wordt om 12.45 uur de uitzending gestart. De uitzending op zondagochtend begint vijf minuten eerder om 09.45 uur, de middaguitzending voor de tweede run start eveneens om 12.45 uur.

Dus, zorg dat je klaar zit voor de races en geniet! Laten we hopen dat we binnenkort zelf weer in Sölden morgen skiën!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in