Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Digitaal vignet Oostenrijk: zo werkt het

vignet oostenrijk 2018

Ieder jaar als we naar Oostenrijk op wintersport gaan moeten we hem weer op de ruit plakken, het vignet. Toch lijkt hier na 20 jaar een einde aan te komen. Althans, aan de plak variant. Vanaf nu kun je er namelijk ook voor kiezen om de digitale variant aan te schaffen.

Digitaal vignet

In 1997 verscheen hij dan, het eerste Oostenrijkse vignet. Een tol in de vorm van een sticker om over de Oostenrijkse autowegen te mogen rijden. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en is er in deze periode een hoop veranderd. We zitten in een tijdperk waar computers en smartphones centraal staan. De keuze voor een digitaal vignet is dan ook een logische stap.

Op 1 december 2017 is het zover, het digitale vignet is dan geldig. Vanaf dan kun je vaarwel zeggen tegen het klassieke vignet en hoef je niet meer zoveel moeite te doen om het oude vignet van het raam af te krabbelen. Wat ons betreft dus een hele verbetering.

Aanschaf

Het aanschaffen van het digitale vignet is heel eenvoudig, je kunt deze namelijk aanschaffen in de webshop van wegbeheerder Asfinag. Hier kies je het soort vignet wat je wilt aanschaffen, dit zal voor de meeste mensen een 10-daags vignet zijn. Vervolgens vul je de gegevens van de auto in en vul je de datum in dat het vignet moet ingaan. Als je dit gedaan hebt is het alleen nog een kwestie van betalen, dit kan met een creditcard, Paypal of Klarna. De prijs van het klassieke vignet is gelijk aan de prijs van het digitale vignet.

Addertje onder het gras

Ondanks dat het aanschaffen van het digitale vignet zo makkelijk lijkt zit er toch een addertje onder het gras. Na aanschaf is het digitale vignet namelijk niet meteen geldig. Vanwege een bedenktermijn van 14 dagen is het digitale vignet namelijk pas na 18 dagen geldig. Dit betekent als je volgende week naar Oostenrijk wilt je toch moet kiezen voor het klassieke vignet. Deze regel geldt overigens niet voor ondernemers.

Vignet direct geldig

Wil je een vignet dat direct geldig is? Dan kun je ze via de Nederlandse website Autotolvignetten.nl bestellen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in