Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dief gezocht: ski’s uit tien winkels in Westendorf en het Stubaital gestolen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De Tiroolse politie is op zoek naar een man die van begin tot eind januari meerdere dure huurski’s huurde, maar deze niet terugbracht. Volgens de politie heeft de man van in totaal tien sportwinkels in Westendorf en in het Stubaital huurski’s gestolen. De schade loopt op tot enkele tienduizenden euro’s.

Dief gebruikte meerdere namen

Volgens de politie gaat het om een man uit Oost-Europa tussen de 30 en 45 jaar. In de sportwinkels sprak de man Engels. Hij had in meerdere gevallen een FFP2-mondkapje op en altijd rode Atomic skischoenen bij zich. Ook droeg hij altijd een helm en skibril van het merk Smith of 100%. De man identificeerde zich met meerdere identiteitsbewijzen uit Roemenië en Hongarije via zijn telefoon. Hij kon geen fysiek identiteitsbewijs tonen. Volgens hem was hij die verloren. De politie laat weten dat de dader de namen “Viktor Kedves”, “Tamas Beraczka”, “Viktor Brazator”, “Ion Cenuse”, “Vlady Rebegea” en “Antonia Dir” gebruikte. Achteraf blijkt ook dat de man nooit heeft verbleven in de accommodaties die hij had opgegeven.

Camerabeeld uit een sportwinkel © Politie Fulpmes

Tienduizenden euro’s schade

De man huurde in meerdere gevallen Atomic Redster ski’s, modellen G9 en S9. Met hetzelfde trucje heeft de man in wel tien sportwinkels in Westendorf en in het Stubaital huurski’s gestolen. De schade van de diefstallen loopt op tot enkele tienduizenden euro’s. Met informatie over de man kun je terecht bij de Tiroolse politie.

Lees ook: Diefstal in après-ski bar Zell am Ziller: enkele duizenden euro’s gestolen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in